Frambuaz Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuaz Reçeli TarifiFrambuaz reçeli tarifi Yapılışı Mazemeleri Malzemeler :* 4 su bardagi frambuaz * 3,5 - 4 su bardagi seker * 2 adet elma (boz yesil elma) * 1 limonun suyuYapılışı :* Malzemeleri celik bir tencerede bir araya getirin ![]() * Elmalari tencereye almadan once olabilecek en minik sekilde dograyin * 20 - 30 dakika harli ateste zaman zaman karistirarak pisirin * Recelimiz pistikten sonra istedigini zaman kullanabilirsiniz ama 1 hafta sonra istenilen lezzete tam anlamiyla ulasacaktir ![]() * Recel icin kullanilacak meyve , cilek, bogurtlen, frambuaz vs ise donmus olanlar tercih edilebilir
|
|
Frambuaz Reçeli Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuaz Reçeli Tarifi1 5 kg frambuaz2 5 su bardağı şeker1-2 dilim limon Frambuazlar ayıklanır ve yıkanır,tencereye konur Şeker ilave edilir Bir dilim de limon ilave edilir Bir gece bekletilir Sabah kaynatılır Kıvamı olunca ocaktan alınır Sıcakken kavanoza konup, ağzı kapatılıp ters çevirilir Soğuyana kadar bekletilir Reçelimiz hazırdır
|
|
|
|