Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frambuaz, reçeli, tarifi

Frambuaz Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuaz Reçeli Tarifi



Frambuaz reçeli tarifi Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler :* 4 su bardagi frambuaz

* 3,5 - 4 su bardagi seker

* 2 adet elma (boz yesil elma)

* 1 limonun suyuYapılışı :* Malzemeleri celik bir tencerede bir araya getirin

* Elmalari tencereye almadan once olabilecek en minik sekilde dograyin

* 20 - 30 dakika harli ateste zaman zaman karistirarak pisirin

* Recelimiz pistikten sonra istedigini zaman kullanabilirsiniz ama 1 hafta sonra istenilen lezzete tam anlamiyla ulasacaktir

* Recel icin kullanilacak meyve , cilek, bogurtlen, frambuaz vs ise donmus olanlar tercih edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Frambuaz Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuaz Reçeli Tarifi



15 kg frambuaz

25 su bardağı şeker

1-2 dilim limon

Frambuazlar ayıklanır ve yıkanır,tencereye konur Şeker ilave edilir Bir dilim de limon ilave edilir Bir gece bekletilir Sabah kaynatılır Kıvamı olunca ocaktan alınır Sıcakken kavanoza konup, ağzı kapatılıp ters çevirilir Soğuyana kadar bekletilir Reçelimiz hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.