Kedi Dili Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kedi Dili Tatlısı TarifiKedi Dili Tatlısı Tarifi Malzemeler 1 paket kedi dili bisküvisi 1 kg süt 2 yemekkaşığı tepeleme un 1 yemek ksşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 tane yumurta 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket çikolata sos Yapılışı Bisküvilerinizin yarısını borcama dizip üzerlerini süt ile biraz ıslatın 750gr süte un nişasta yumurta ve şekeri koyup koyu kıvama gelinceye kadar pişirin mikserde 10dk çırpın 1portakalın kabuğunu rendeleyip pişirdiğiniz tatlının içine katın Tatlının yarısını bisküvilerin üzerine dökün üzerine bir sıra daha kedi dili büsküvisi dizip yine biraz sütle ıslatın kalan tatlıyıda üzerine dökün çikolata sosu pişirip en üstüne dökün Buzdolabında bekletip isterseniz dondurma ile servis yapabilirsiniz |
|
Kedi Dili Tatlısı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kedi Dili Tatlısı TarifiIlk defa boyle bir tatli tarifi gordum sende benim gibi yemek islerini yapmayi seviyorsun ellerine saglik tesekkurler ![]() ![]()
|
|
Kedi Dili Tatlısı Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kedi Dili Tatlısı Tarifiyemek yapmayı seviyorum ![]() özelliklede tatlılar![]() ![]() hepsi olmasada bir çoğunu deniyorum![]() ![]() yemek yaparken![]() birde sitede konu açarken rahatlıyorum![]() deşarj oluyorum![]() ![]() )))
|
|
Kedi Dili Tatlısı Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kedi Dili Tatlısı TarifiKedi Dili Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 2 yumurtanın akı (kalın kar haline getirilmiş) 60 gr (1/2 su bardağı) un (elenmiş) 1 çay kaşığı vanilya esansı Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız İki büyük fırın tepsisini mumlu kağıtla kaplayınız Orta boy bir kasede yağ ve şekeri tahta bir kaşıkla, karışım kabarık ve pürtüksüz olana kadar dövünüz Önce yumurta akını sonra da unu azar azar, sürekli karıştırarak katıp iyice yediriniz Vanilya esansını ekleyiniz Yuvarlak uç takılmış sıkma torbasına karışımı doldurup, mumlu kağıt döşediğiniz tepsilere 7,5 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkınız Tepsileri fırına sokup 10-12 dakika, bisküvilerin rengi açık pembe olana kadar pişiriniz Tepsileri fırından çıkarınız Bisküvileri soğutup, servis zamanına kadar ağzı kapalı bir kavanozda saklayınız
|
|
|
|