![]() |
Müslüman Olmak İçin Sebepler |
![]() |
![]() |
#1 |
bukett
|
![]() Müslüman Olmak İçin SebeplerBir çok diplomat, devlet, ilim ve fen, hatta din adamlarının müslüman oluşları, İslâmiyetin büyüklüğüne hayran kaldıklarındandır ![]() ![]() ![]() 1- İslâmda tek ilah vardır ![]() ![]() 2- İslâm, sadece ahiret saadetini değil, dünyada da mutlu yaşamanın yollarını bildirmiştir ![]() 3- İslâmda, her çocuk günahsız doğar ![]() ![]() ![]() 4- İslâmda, ibâdetlerin mabette yapılma şartı yoktur ![]() ![]() ![]() 5- İslâmda günahları yalnız Allah affeder ![]() ![]() 6- Yahudi kendini asil bilir ![]() ![]() ![]() 7- İslâmda bütün peygamberler beşer, yani insandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8- İslâmda hurafe yoktur ![]() ![]() 9- İslâmda, "Dinde zorlama yoktur" düsturu vardır ![]() ![]() ![]() 10- İslâm, iç temizliği yanında, dış temizliğe de çok önem verir ![]() ![]() ![]() 11- İslâm, sömürüyü reddeder ![]() ![]() ![]() ![]() 12- Müslümanların geri kalışları sebebi, dinlerinin icablarına uymamalarındandır ![]() ![]() ![]() 13- İslâmda, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır ![]() ![]() ![]() 14-İslâm, en yeni ve en son dindir ![]() ![]() ![]() 15-İslâm, kadınlara çok kıymet vermiş, onlara en büyük hakları tanımış, (Cennet anaların ayağı altındadır) buyurmuştur ![]() ![]() 16-İslâm dini bir milletin değil, bütün insanlığındır ![]() ![]() Niçin Müslüman oldum? Kur'an-ı kerim, Allahın adı ile başlıyor, Allahın birliğini bildiriyordu ![]() ![]() ![]() İslâm, çağları ardında sürükliyen bir dindir ![]() ![]() Anarşinin ancak İslâm ahlâkına sahip olmakla önleneceğine inandım ![]() ![]() İslâmda, ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm ![]() ![]() İslâm, en iyi şeyleri ihtiva eder ![]() ![]() ![]() İslâm, sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlâkı emrettiği için müslüman oldum ![]() ![]() İslâmı akla da uygun bulup müslüman oldum ![]() İlim Çinde de olsa alın hadisini okudum ![]() ![]() ![]() İslâm, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi- manevî her hususta en güzel kaideleri olan dindir ![]() İslâm dünya ve ahiret mutluluğunu gösterdiği için müslüman oldum ![]() ![]() (Zengibar) Putlara değil de, bir Allaha ibâdet etmeyi, doğruluğu, emanete riayeti, insanların haklarını gözetmeyi emreden İslâmiyeti kabul ettim ![]() Tufeyl bin Amr, usta bir şairdi ![]() ![]() ![]() Atlas Okyanusu ile Akdenizin birbirine karışmadığını gördüm ve ilmen de tesbit edilmiştir ![]() ![]() Kaptan Kusto (Fransız)
|