Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ananaslı, kek, tarifi, taze

Taze Ananaslı Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Ananaslı Kek Tarifi



Taze Ananaslı Kek Tarifi

Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak seker
1 bardak sivi yag
yaklasik 1 bardak taze yogurt (eger varsa yarim bardak ananas suyu ve yarim bardak yogurt kullanilabilir)
2 bardak (silme) un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincani dolusu kahverengi seker
Ananas (konservede olabilir)

Yapılışı:
Ananasi ince dilimler halinde kestimOrtasindaki sert bolumu kucuk yuvarlak bir kapak yardimiyla cikardimKenar kabuklarini mutfak makasimla kolay bir sekilde kestimYaklasik 3-4 dilim yeterli oldu benim kek kalibimaBuyuk kelepceli kalibimi yagladim ve kahverengi sekeri alt kismi bos kalmayacak sekilde serptim(bolca)sonra ortaya butun bir ananas dilimini yerlestirip kenarlarina yarim dilimleri yerlestirdimSiz istediginiz sekilde doseyebilirsiniz
Kek icin once yumurta ve sekeri birlikte cirptimYag yogurt ve diger malzemeleri karistirip ananastan kucuk kucuk dograyarak hamuruna karistirdimBu hamuru ananaslarin uzerine dokup firinda pisirdimPisen keki ters cevirerek uzerine kiraz ,visne yada sekerleme ile susleyebilirsinizKahverengi sekerler firindan cikan kekin uzerinde karamelize olup nefis lezzet katiyor

Simdi size birkac puf noktasini verecegim:
Herturlu meyveyi kullanabilirsiniz eger sulu meyveyse suzgec uzerinde biraz suyunun akmasini bekleyin
Icine meyve parcalari koyacaksaniz keki doktukten sonra hamurun uzerinden hafif parmaginizla bastirarak koyunDirek hamura karistirisaniz meyveler cokebiliyor
Kekinizin pisip pismedigini mutlaka kurdanla kontrol edin cunku meyveli keklerde pisme suresi uzayabiliyor
Kekinizi ilindiktan sonra ters cevirin parcalanmamasi icin(sicakken cevirmeyin)
Konserve satilan ananaslarla yada seftali dilimleri,armut diimleri gibi herturlu meyveyi kullanabilirsinizKullandiginiz meyve suyundan, yogurttan azaltarak koyarsaniz kekinizin kokusu ve tadinda degisiklik yapabilirsiniz Konserve olan meyvelerin meyvesini aldiktan sonra kalan suyunu kek hamuruna kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.