Taze Ananaslı Kek Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Ananaslı Kek TarifiTaze Ananaslı Kek Tarifi Malzemeler: 3 yumurta 1 bardak seker 1 bardak sivi yag yaklasik 1 bardak taze yogurt (eger varsa yarim bardak ananas suyu ve yarim bardak yogurt kullanilabilir) 2 bardak (silme) un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 kahve fincani dolusu kahverengi seker Ananas (konservede olabilir) Yapılışı: Ananasi ince dilimler halinde kestimOrtasindaki sert bolumu kucuk yuvarlak bir kapak yardimiyla cikardimKenar kabuklarini mutfak makasimla kolay bir sekilde kestimYaklasik 3-4 dilim yeterli oldu benim kek kalibimaBuyuk kelepceli kalibimi yagladim ve kahverengi sekeri alt kismi bos kalmayacak sekilde serptim(bolca)sonra ortaya butun bir ananas dilimini yerlestirip kenarlarina yarim dilimleri yerlestirdimSiz istediginiz sekilde doseyebilirsiniz Kek icin once yumurta ve sekeri birlikte cirptimYag yogurt ve diger malzemeleri karistirip ananastan kucuk kucuk dograyarak hamuruna karistirdimBu hamuru ananaslarin uzerine dokup firinda pisirdimPisen keki ters cevirerek uzerine kiraz ,visne yada sekerleme ile susleyebilirsinizKahverengi sekerler firindan cikan kekin uzerinde karamelize olup nefis lezzet katiyor Simdi size birkac puf noktasini verecegim: Herturlu meyveyi kullanabilirsiniz eger sulu meyveyse suzgec uzerinde biraz suyunun akmasini bekleyin Icine meyve parcalari koyacaksaniz keki doktukten sonra hamurun uzerinden hafif parmaginizla bastirarak koyunDirek hamura karistirisaniz meyveler cokebiliyor Kekinizin pisip pismedigini mutlaka kurdanla kontrol edin cunku meyveli keklerde pisme suresi uzayabiliyor Kekinizi ilindiktan sonra ters cevirin parcalanmamasi icin(sicakken cevirmeyin) Konserve satilan ananaslarla yada seftali dilimleri,armut diimleri gibi herturlu meyveyi kullanabilirsinizKullandiginiz meyve suyundan, yogurttan azaltarak koyarsaniz kekinizin kokusu ve tadinda degisiklik yapabilirsiniz Konserve olan meyvelerin meyvesini aldiktan sonra kalan suyunu kek hamuruna kullanabilirsiniz |
|