![]() |
Kabak Burması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Burması TarifiKabak burması tarifi KABAK BURMASI (Bartın) Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ![]() Malzemeler ve Ölçüleri(12 Kişilik): 1 kg ![]() 1 adet yumurta ½ tatlı kabak (Orta boy) 1 kase ceviz içi 1 paket margarin 2 kg ![]() ½ limon ![]() Hazırlanışı: Önce un içine bir yumurta kırılıp yeteri kadar su ile yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur elde edilir ![]() ![]() İç malzemesi: Kabağın kabukları soyulup içi temizlendikten sonra kalın bir rende ile rendelenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra üzerine fırça ile erimiş yağ sürülür ve fırına verilerek rengi pembeleşinceye kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|