Portakallı Un Helvası |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Un HelvasıPortakallı Un Helvası Malzemeler (6 kişilik) 200 gr margarin ya da tereyağ 3 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1/2 su bardağı ceviz 1 adet portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı Yağı geniş bir tencerede ısıtıp üzerine unu, bir taraftan tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyin Unu, rengi kahverengiye dönünceye kadar en az 15 dakika kavurun Un önce katılaşacak, sonra sulanmaya başlayacaktır Sulanmaya başladığı sırada, başka bir kasede karıştırdığınız toz şeker ve suyu ilave edin Şekerli suyu una iyice yedirinceye kadar 8-10 dakika karıştırarak pişirin Helvayı dinlenmeye bırakıp, rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin Dinlenen helvayı şekil vererek servis tabağına alın İsterseniz üzerine ezilmiş ceviz ilave edin Cevizi, helvayı ocaktan almadan hemen önce de serpiştirebilirsiniz Afiyet olsun |
|