Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mus, prestij, tarifi

Prestij Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Prestij Mus Tarifi



1 adet kakaolu pandispanya (çember boyutunda kesilip inceltilerek 40 gr ağırlığında hazırlanmış)

45 ml portakal suyu (3 çorba kş)

1 paket hazır portakallı jöle

Pandispanyası için:

10 gr un

10 gr tozşeker

1 adet yumurta (çırpılmış)

Fındıklı ve bademli harçlar için:

1/2 çay kş un

20 gr tozşeker

15 gr file badem

1 adet yumurta akı (çırpılmış)

1 adet yaprak jelatin

50 ml şurup (25 ml su ve 25 gr şeker ile hazırlanmış)

160 ml krem şanti

20 gr toz fındık

2 adet yumurta sarısı

Portakallı krema için:

1 adet yaprak jelatin

25 gr tozşeker

75 ml süt (5 çorba kş)

1,5 adet yumurta sarısı

95 ml krem şanti

15 ml portakal suyu (1 çorba kş)

Bir kapta un, tozşeker ve çırpılmış yumurtanın 1/4 ünden biraz fazlasını (20 gramını) çırparak pandispanya hamurunu hazırlayın Hazırladığınız pandispanya hamurunu 220°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin

Bademli harcı hazırlamak için bir kapta unu, tozşekeri, file bademi ve yumurta akının yarısını, bademleri kırmadan karıştırıp, bir kenarda bekletin

Jelatini buzlu suya koyarak gevşemeye bırakın Şurubu verilen ölçülerle hazırlayın Karıştırma kabında krem şantiy, toz fındığı yumurta sarılarını ve gevşeyen jelatini karıştırın Kaynamış şurubu ateşten alarak içine karıştırma kabındaki malzemeyi yedirin Bir kenarda saklayın

Portakallı krema için, jelatini buzlu suda ıslatarak gevşetin Jelatin gevşedikten sonra sudan süzdürerek alıp temiz bir kaba koyun Bu kabı, yarıya kadar kaynar kaynar su dolu bir kabın üzerine oturtarak, jelatini suyun buharında eritin (Gerekirse, suyun ısısını artırmak için tencereyi kısık ateşe oturtun) Şekeri, süt ve yumurta sarısı ile çırpın Bu karışıma krem şantiyi, portakal suyunu ve eritilmiş jelatini ekleyerek karıştırın

Fırın kâğıdını bir tepsiye yayın Pişirdiğiniz pandispanyayı kâğıdın üzerine koyun, pasta çemberini üzerine oturtup, bastırarak pandispanyayı çember ile kesin Kesilen pandispanyayı çemberde bırakın Kenarda kalanları tepsiden alın Çemberdeki pandispanyanın üzerine önce bademli harcı sonra da fındıklı harcı yayın Üzerlerine çember boyutunda kesilmiş kakaolu pandispanyayı yerleştirin

Pandispanyanın üzerine portakal suyunu serpiştirin Portakallı kremanın tamamını çemberin içine döküp pastanın üzerini düzleyin Pastayı çemberinin içinde, buzdolabında 5-6 saat soğutun Bu sürenin yarısında üzerine ince bir kat portakallı jöle hazırlayıp dökün Jöle iyice donduktan sonra pastayı çemberinden çıkartıp, üzerini meyvelerle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.