Ananaslı Cheescake Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananaslı Cheescake TarifiAnanaslı Cheescake Tarifi 2 paket krem peyniri (Cream Cheese toplam, 500gr) 1 konserve 500 gr lik, kucuk kesilmis ananas (veya siz kucultun) 3 yemek kasigi toz jelatin suya Isitmadan koyup karistirin 1 bardak toz sekerananasdan cikan suyu bir bardaga su ile tamamlayin, hafif atesde karistirarak jelatini eritin, suyu kaynatmayin ama 60-70 C olsun, bu arada seker de erir Kenari acilmali kek kalibiniz varsa cikartmasi kolay olur 500 gr tatli biskuviyi ince ezin, 1/3 tereyagi eritip karistirin Kek kalibinin altina esit ve ince bir sekilde yayin ve elinizle presleyin Altini yaglayin Simdi diger malzemelerin hepsini, peynirleri, erimis seker jelatin, su karisimini ananaslari varsa miksere koyup 2-3 dakka cekin Yoksa el yardimi ve tel cirpici ile de karistirabilirsiniz Bu kivamli karisimi kalibiniza bosaltin, biraz soguyunca buzdolabina koyun Ertesi gun sertlesmis olur Jelatin zaman ve sogukta beraberindekileri de sertlestirir Kalibin cemberini acip islak bir bicak yardimi ile kekinizi dilimleyin, her defasinda ilik suda bicagi yikayin Isterseniz ustune biraz bal veya baska bir meyva receli koyabilirsiniz Bu firinda pismeyen jelatinli cheese cakedir(once kalibin etrafini,ince bir bicakla keserek cemberi kekden kurtarip oyle acin) |
|