Lor Peyniri Tatlısı |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Peyniri TatlısıLor Peyniri Tatlısı Malzemeler 500 gr tuzsuz lor peyniri ½ kahve fincanı un 1 kahve fincanı toz şeker 3 çorba kaşığı tereyağ ½ kahve fincanı irmik 4 yumurta sarısı 1 çay kaşığı karbonat Şurup malzemeleri: 2 su bardağı toz şeker 25 bardak su limon kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı limon Yapılışı Fırını 180 dereceye getirin Yumurta sarılarını toz şeker ile Arzum Farina el mikserinde iyice çırpın Çırpmaya devam ederken karbonat, tereyağı ve lor peynirini ilave edin İyice karıştırın Un ve irmiği karışıma döküp, hamur yoğurucu aparatları kullanarak karıştırmaya devam edin Hazırladığınız hamuru, sıkma torbasıyla şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine aralıklar ile sıkın Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin Şurup malzemelerini tencereye koyup, kaynatın Tatlınız ve şurup sıcakken şurubu tatlıların üzerine dökün Tatlınızı sıcak olan ancak ısısını kapattığınız fırında üstü kapalı şekilde 30 dakika dinlendirin Fırından çıkartıp soğutun Arzuya göre kaymak, dondurma veya krema ile servis yapın |
|