Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cariye, kabullenirmiydiniz, olmayı

Cariye Olmayı Kabullenirmiydiniz ?

Eski 01-28-2010   #1
bukett
Icon1361

Cariye Olmayı Kabullenirmiydiniz ?

İslamın en yumuşak karınlarından biriside cariyelerdir Cariyekelimesi Kuran da bol bol geçer Peki bu cariye nedir? Cariye baskınlar da, savaşlarda ele geçirilen kadınlardır, yani köledirler Bu kadınlar savaşanlar arasında pay edilirler

Peki bu cariyeler ne işe yarar?

1-Bu cariyeyi alıp eve götürüp cinsel olarak kullanabilirsiniz

2-Bu cariyeyi evde hizmetçi olarak kullanabilirsiniz

3- Bu cariyeyi köle pazarına götürüp satabilirsiniz

4- İstediğinize hediye olarak verebilirsiniz

Şimdi kadınlara soruyorum Tarih çok çabuk unutulur İslam ın gelişinden bu yana milyonlarca kadın esir olup cariye olarak hayatlarını sürdürmüşlerdir İnanmıyorsanız kendi Osmanlı tarihine bakmanız yeterlidir Cariyeliği Kuran onaylar, Allah ın emridir Peki hanımlar siz cariye olmayı kabullenirmiydiniz?

G€rç€k ßana bîr adım daha yaklş gafl€t ßnd€n ßîr adm daha g€rî at ama uzak dr ßnd€n d€ssas

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Cariye Olmayı Kabullenirmiydiniz ?

Eski 01-28-2010   #2
Şengül Şirin

Asla

Eski 01-28-2010   #3
VANDETTA

Enteresan ve daha önceden hiç düşünmediğim bir konu olmuş öncelikle teşekkürler,konuya gelince kölelerle ilgili birkaç alıntı yapmak iyi olacak sanırım;

Azat edilen kölenin her uzvu için, azat edenin o uzvu Cehennemden azat olur-Buhari

Kölelere yediğinizden yedirin, güç iş vermeyin ve onları hiç üzmeyin-Ebu Davud

Kölesine kötü davranan Cennete giremez-Tirmizi

Köle günde 70 hata işlese de affedin-Ebu Davud

Bir kimse, suçundan dolayı kölesini döver Kölesi, Allah aşkına beni bırak demesine rağmen dövmeye devam eder Peygamber efendimiz, bunu duyunca (Allah aşkına beni bırak dediği halde onu niçin bırakmadın?) buyurur O kişi, Ya Resulallah, suçumun cezası olarak bu köleyi azat ettim der (Eğer azat etmeseydin, Cehennem ateşi yüzünü yakıp karartırdı) buyurdu (İbni Mübarek)

Osmanlı tarihine bakınca da böylesi birşeyle karşılaşdım;

En önemli Ortadoğu uzmanlarından kabul edilen, Fransa’da Aix-en-Provence Üniversitesi'nde Siyasi ve Kültürel Antropoloji dersi veren, Fransız siyaset bilimcisi Bruno Etienne şöyle diyor:
“Osmanlı İmparatorluğundaki köleler, bugünün sözde özgür bireylerinden daha çok özgürlüğe sahiptiler” (Yenişafak, 21102002)

Savaşta esir alınan kadın ya da erkek için öncelikle özgürlüğü karşısında bir bedel istenmesi önerilmiştir,veremiyorsa köle olarak kalacakdır ya da kişinin vijdanına kalan birşeydir ister serbest bırakır ister emri altında çalıştırır amaaaa,yukarıda amacı belli olan konudaki gibi zorla kadınla ilişkiye girilebileceğini hiçmi hiç sanmıyorum sonuçta müslüman nikahı altında olmayan biriyle ilişkiye girerse zina etmiş sayılır zinanın ise cezası idamdır

Açıkcası şu sanal alemde sürdürülen gizli propagandalar sınır tanımıyor konuyu açan kerdeşim sen üzerine alınma belli ki alıntı yapmışsın sözüm bu yazıyı yazana

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com