![]() |
Portakal Soslu Mezgit Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Soslu Mezgit TarifiPortakal Soslu Mezgit Tarifi Malzemeler Balık için malzemeler: 4 adet mezgit fileto ½ su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu tuz, karabiber 2 adet çırpılmış yumurta 1 ½ su bardağı ufalanmış mısır gevreği 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ Sos için malzemeler: 2 yemek kaşığı elma sirkesi 2 yemek kaşığı toz şeker ½ su bardağı tavuk suyu ½ su bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 ½ yemek kaşığı silme mısır nişastası Yapılışı Fırını 220 dereceye getirin ![]() Bir kapta ½ su bardağı taze sıkılmış portakal suyuna dereotunu ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp yayvan bir kaba dökün ![]() ![]() Balıkları önce Arzum Farina Mikser ile çırpılmış yumurtalara bulayın ![]() Mısır gevreklerini iri kalacak şekilde bir tur Arzum Mio doğrayıcıdan geçirin ![]() Yumurtaya batırdığınız balıkları, doğrayıcıdan geçirdiğiniz mısır gevreğine bulayın ![]() ![]() ![]() Sos için : Bir sos kabında şeker ve sirkeyi karamel kıvamına gelinceye kadar kaynatın ![]() Tavuk suyunu ekleyip, bir dakika Arzum Soprano el blenderıyla karıştırarak pişirin ![]() İçine portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin ![]() Mısır nişastasını eritin ![]() ![]() ![]() Fırında kızaran balıkları portakal sosu ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|