Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, fındık, tarifi, tatlı

Fındık Ve Bademli Tatlı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Ve Bademli Tatlı Tarifi



Fındık ve Bademli Tatlı

Malzemeler
100 gr fındık
100 gr badem
225 gr toz şeker
5 çorba kaşığı un (50 gr)
6 yemek kaşığı gül suyu
5 adet yumurta
Yağlı kağıt
Tuz
Şurup İçin
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker (375 gr)
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı
Fındık ve bademleri, robotta, incecik kıyın
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta aklarını, 1 tutam tuzla el mikseri ile çırparak, kar haline getirin
Yumurta sarılarını da, toz şekerle, rengi beyazlaşana kadar çırpın
Çırpılmış yumurta sarı suyu, kıyılmış fındık ve bademle karıştırın
Kar haline gelmiş yumurta aklarını da, hazırladığınız karışıma, çırpmadan, yavaş yavaş yedirin
Fırın kabınıza yağlı kağıt sererek, hamurunuzu bu kaba yayın ve önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 30-35 dk kadar pişirin
Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın
Fırından aldığınız fındıklı ve bademli sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Tatlınızı, şerbeti çekip, ılındıktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.