![]() |
Çikolatalı Ve Kremalı Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Ve Kremalı Krep TarifiÇikolatalı ve Kremalı Krep Tarifi 150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru 1 yumurta 1 yumurtanın sarısı 125 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker 60 gr (1/2 su bardağı) un 200 gr (1 su bardağı) kaynar süt 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 tatlı kaşığı vanilya esansı 1 kahve kaşığı badem esansı 100 gr (1/2 su bardağı) çekilmiş badem yada dövülmüş acıbadem kurabiyesi 75 gr sütsüz (bitter) çikolata (soğutulmuş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş) Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp, sıcak olarak saklayınız ![]() ![]() ![]() Unu çırparak katıp, karışım pürtüksüz olunca, kaynar sütü yavaş yavaş, sürekli çırparak ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız ![]() Krepleri düz yayıp, üstlerine tenceredeki harçtan 2'şer çorba kaşığı döşeyiniz ![]() ![]() ![]() Rendenin kalın tarafıyla çikolatayı kreplerin üstüne rendeleyip, eritilmiş 2 çorba kaşığı yağı kaşıkla üstlerine gezdiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|