Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burle, krem, tarifi

Krem Burle Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Burle Tarifi



Krem Burle Tarifi

Malzemeler:
400 gram krema
1 yemek kaşığı mayonez
12 adet yumurta sarısı
100 gram toz şeker
10 gram nişasta
1 tutam vanilya
5 adet tart
1 kahve kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı:
Kremayı kaynatın, ayrı bir tencereye mayonez yumurta, şeker, nişasta, vanilya koyarak benmari usulü ısıtın Kaynamış olan kremayı da katarak koyulaşana kadar karıştırın Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakın Soğuyan karışımı tart kalıplarına yayın Son olarak, üzerine esmer şeker atıp yakın

Alıntı Yaparak Cevapla

Krem Burle Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Burle Tarifi



Krem Brule Tarifi

Malzeme:
300 ml krema
300 ml süt
6 adet yumurtanın sarısı
5 çorba kaşığı toz şeker

Servis için :
dondurma
çikolata çubukları

Çubuk vanilyayı ortadan ikiye kesip bıçağın ucu ile içini çıkartın Krema, süt, yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp birbirleri ile özleşene kadar karıştırın Karışımı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın Kalıpları fırın tepsisine yerleştirin Tepsinin içine soğuk su ekleyip önceden ısıtılmış 120 dereceye ayarlı fırında 45–50 dakika pişirin Tatlılar soğuyunca üzerine tozşeker serpin Tozşekeri pürmüz ile yakıp dondurma ve çikolata çubukları ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Krem Burle Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Burle Tarifi



Krem Brüle Tarifi

1 su bardağı NESTLE Coffee-Mate Kahve Kreması
1 su bardağı krema
1/3 su bardağı şeker
1 tutam tuz
5 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
5 yemek kaşığı esmer şeker

Derin bir tavada Coffee-mate, krema, şeker ve tuzu orta ateşte arada karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin
Bir kasede yumurta sarılarını çırpın ve kremalı karışımı azar azar ekleyerek karıştırın Vanilyayı ekleyin
Hazırladığınız karışımı 5 adet fırına dayanıklı kaseye paylaştırın Derin bir fırın tepsisini sıcak su ile doldurup kapları içerisine yerleştirin (Suyun derinliği 3 parmak yükesekliğinde olmalı)
Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden 180 Cye ısıtılmış fırında 70 dakika pişirin Daha sonra tatlıyı fırından çıkarıp önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirin
Servis etmeden önce her bir kasenin üzerine 1 yemek kaşığı esmer şeker serpip şeker eriyip karamelize olana kadar 2 dakika pürmüz ile yakın Dolapta 30 dakika daha soğutup servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.