Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sandriyon, tarifi

Sandriyon Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sandriyon Tarifi



Sandriyon tarifi

200 gram tozşeker, 200 gram un, 4 yumurta sarısı ile bir cimdik tuzu tahta kaşıkla iyice karıştırarak 2 yumurta daha yedirip kuvvetlice dövünüz Sonra 100 gram rendelenmiş çikolata koyarak karıştırdıktan sonra yumurta aklarını katıca döküp ilâve ediniz Hamur koyu boza kıvamına gelince tepsiye döküp fırında pişiriniz Fırından alıp soğuduktan sonra 7 santim boyunda, 3 santim eninde pastalar keserek üzerlerini çikolatalı pelte ile sıvayınız

Not: Hamuru küçük teneke kalıplara ya da 4 santim derinliğinde kağıt külâhlara döküp fırında pişirmek de olur Soğuyunca üzerlerine çikolata sürmek gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.