Sandriyon Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sandriyon TarifiSandriyon tarifi 200 gram tozşeker, 200 gram un, 4 yumurta sarısı ile bir cimdik tuzu tahta kaşıkla iyice karıştırarak 2 yumurta daha yedirip kuvvetlice dövünüz Sonra 100 gram rendelenmiş çikolata koyarak karıştırdıktan sonra yumurta aklarını katıca döküp ilâve ediniz Hamur koyu boza kıvamına gelince tepsiye döküp fırında pişiriniz Fırından alıp soğuduktan sonra 7 santim boyunda, 3 santim eninde pastalar keserek üzerlerini çikolatalı pelte ile sıvayınız Not: Hamuru küçük teneke kalıplara ya da 4 santim derinliğinde kağıt külâhlara döküp fırında pişirmek de olur Soğuyunca üzerlerine çikolata sürmek gerekir |
|