Karışık Kek Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Kek TarifiKarışık Kek Tarifi 6 adet yumurta 1 küçük paket margarin 250 gr tozşeker (10 çorba kaşığı) 300 gr un (10 çorba kaşığı) 1 çay fincanı kremşanti veya süt 1-2 çay kaşığı kakao 1-2 meyve şekerlemesi 1-2 çay kaşığı İzmir üzümü Yarım paket kabartma tozu Limon veya portakal kabuğu rendesi Vanilya Yumurtaları ve şekeri hafif ateş üzerinde çarparak ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz Yağı kaşıkla karıştırarak porselen bir kâsede biraz yumuşatınız Unun içerisine vanilya, kakao, limon kabuğu rendesini koyup, karıştırınız Çarpılmış yumurtaya, yumuşatılmış yağı, unu, sütü veya kremşantiyi, doğranmış şekerlemeyi, üzümü koyup, hepsini yumurtaya yediriniz Yağlanmış ve altına kâğıt konmuş kek kalıbına karışımı yarısına kadar doldurunuz Isıtılmış fırına koyup, 30-40 dakika pişiriniz Pişince kontrolünüzü yapıp, fırından çıkarınız Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyup, üzerine pudraşekeri serpip, servis yapınız |
|