![]() |
Sakızlı Fıstıklı Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı Fıstıklı Muhallebi TarifiSAKIZLI FISTIKLI MUHALLEBİ Malzemeler: 1 paket Pınar Krem Şanti 5 su bardağı (1 1/4 lt ![]() 1 su bardağı (220 g ![]() 3 çorba kaşığı (30 g ![]() 5 çorba kaşığı (50 g ![]() 150 g ![]() 2 adet damla sakızı Bir tutam tuz 1/2 bardak Pınar Süt (125 ml ![]() Hazırlanışı: Antep fıstıklarını sıcak suda bekletin ve kabuklarını ayıklayın ![]() ![]() Bir tencere içine nişastayı ve pirinç ununu koyun, karıştırın ![]() ![]() ![]() Muhallebiyi ateşten almadan birkaç dakika önce fıstıkları ekleyin ![]() ![]() Pınar Krem Şanti'yi 1/2 bardak Pınar Süt ile hazırlayın ![]() Ilınmış muhallebiye hazırladığınız Pınar Krem Şanti'yi ilave ederek iyice karıştırın ![]() Servis kaselerine boşaltarak soğumasını bekleyin ![]() Dilerseniz toz fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|