Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fıstıklı, muhallebi, sakızlı, tarifi

Sakızlı Fıstıklı Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Fıstıklı Muhallebi Tarifi



SAKIZLI FISTIKLI MUHALLEBİ

Malzemeler:
1 paket Pınar Krem Şanti
5 su bardağı (1 1/4 lt) Pınar Süt
1 su bardağı (220 g) toz şeker
3 çorba kaşığı (30 g) buğday nişastası
5 çorba kaşığı (50 g) pirinç unu
150 g iç antepfıstığı
2 adet damla sakızı
Bir tutam tuz
1/2 bardak Pınar Süt (125 ml)

Hazırlanışı:
Antep fıstıklarını sıcak suda bekletin ve kabuklarını ayıklayın Kurulayıp, havanda döverek toz haline getirin
Bir tencere içine nişastayı ve pirinç ununu koyun, karıştırın Pınar Süt'ü yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin Şekeri, tuzu ve damla sakızını ekleyip orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Muhallebiyi ateşten almadan birkaç dakika önce fıstıkları ekleyin Karıştırarak, ılınmasını sağlayın
Pınar Krem Şanti'yi 1/2 bardak Pınar Süt ile hazırlayın
Ilınmış muhallebiye hazırladığınız Pınar Krem Şanti'yi ilave ederek iyice karıştırın
Servis kaselerine boşaltarak soğumasını bekleyin
Dilerseniz toz fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.