![]() |
Hindistancevizli Selanik Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistancevizli Selanik Tatlısı TarifiHindistancevizli Selanik Tatlısı Tarifi Hamuru için: 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ ½ su bardağı toz şeker ½ çay bardağı hindistancevizi 1 çay kaşığı karbonat Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Önce şerbeti için su ve toz şekeri orta boy bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir kabın içine hamur için gerekli olan mısır unu, normal un, yumurta, sıvıyağ ve toz şekeri koyun ![]() Hindistancevizi ve karbonatı ekleyip iyice yoğurun ![]() ![]() Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ![]() ![]() Bu arada fırın tepsisine fırın kağıdı yayıp hazırladığınız hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() Fırını 175 derece alt-üst konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın ![]() ![]() Sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|