![]() |
Üç Kurabiye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Kurabiye TarifiÜç Kurabiye 1 Paket margarin (250 gr ![]() 2 Su bardağı mısır nişastası 1 Adet yumurta 1 Su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı süt 1 Paket kabartma tozu (10 gr ![]() 1 Paket vanilya Alabildiği kadar un 1 Çorba kaşığı kakao 1 Tatlı kaşığı toz zencefil 1 Tatlı kaşığı tarçın Üzeri İçin; 1 Paket bitter çikolata (80 gr ![]() 1 Çorba kaşığı süt Hindistancevizi # Oda ısısında yumuşamış margarin çukur bir kaba konur, üzerine yumurta ve süt eklenir ![]() ![]() # Karışımın üzerine, pudra şekeri mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya ve orta - sert kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur ![]() # Hamur 3 eşit parçaya bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # Her parça merdane ile fazla ince olmayacak şekilde açılır, kurabiye kalıbıyla kesilir, yağlanmamış fırın tepsisine az aralıklarla dizilir ![]() ![]() # Kurabiyeler soğurken, çikolata ve bir kaşık süt, bir cezveye konur, cezve de içi su dolu olan biraz daha büyük bir kaba yerleştirilir ![]() ![]() # Erimiş çikolata kurabiyelerin üzerine yeteri miktarda dökülür ![]() ![]() # Çikolatalar sertleşince ikram edilir ![]() Not: Üç kurabiyenin yapımında beyaz çikolata kullanılabilir, hindistancevizi yerine de ince dövülmüş ceviz serpilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|