Karamel Soslu Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamel Soslu Kek TarifiKaramel Soslu Kek Tarifi Kek için malzemeler: * 350 g hurma (çekirdekleri çıkarılmış) * 300 ml sıcak su * 100 g tereyağı * 200 g şeker * 3 yumurta * 400 g un * 1/2 c k karbonatToffee (karamel) sosu için malzemeler * 400 ml krema * 250 g esmer seker * 100 gr tereyağı Yapılışı 1 Hurmaları bir tencereye alıp sıcak suyu ekleyin, kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Yumuşayan hurmaları blendıra alıp pürüzsüz olana kadar çekin![]() 2 Bir kapta şeker ve yağı çırpın, teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın Bu karışıma hurmaları da ekleyip karıştırmaya devam edin![]() 3 Unu ve karbonati birlikte eleyerek (şart değil, elerseniz kekiniz daha fazla kabaracaktır) diger karışıma ekleyin ve iyice birbirine karışmalarını sağlayın![]() 4 Derinliği fazla olmayan diktörgen bir kalıbı (rosto kabı gibi) iyice yağlayın ve kek hamurunu bu kalıba aktarın 160- 170 derecedeki fırında kek iyice pişene kadar, yaklaşık bir saat pişirin![]() 5 Kremanın yarısını, şekeri ve yağı tencereye alın Kanayana kadar karıştırarak pişirin, sos hafif kahverengileşince kalan kremayı da ekleyin Kısık ateşte bir kaç taşım kaynatıp ateşten alın![]() 6 Fırından çıkan sıcak keki servis tabağına alın üzerine sıcak sosu dökün Kek sosu iyice çektikten sonra ılıkken dondurma ile servis yapın![]() Kek kalıbının şeklini dilediğiniz gibi seçebilirsiniz Kek ne kadar ince olursa sosu o kadar iyi çeker, isterseniz sosu dökmeden once keki bir kaç yerinden bıçakla yarın böylece sos içe kadar inecektir Ben minik ramekin ( güveç kabı) kalıpları kullandım Afiyet olsun
|
|
|
|