Limonlu Pişmaniye Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Pişmaniye Tart TarifiLimonlu Pişmaniye Tart Tarifi Malzemeler: 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı margarin 1 adet yumurta 2 gram kabartma tozu Limon kreması: 100 gram süt 20 gram şeker 10 gram un 1 adet yumurta 1 adet limon rendesi 1 adet limon suyu Az miktarda Antep fıstığı Hazırlanışı: Bir kabın içerisinde un, pudra şekeri, margarin, kabartma tozu ve yumurtayı karıştırın Kulak memesi kıvamında hamur yoğurun Kalıba ortası boş kalacak şekilde döşeyip 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin Limon kreması için 100 gram sütü tencereye koyup içine unu, şekeri ve yumurtayı kırıp karıştırarak ocağın üzerine koyun Kaynatıp içine limon suyunu ve rende limonu ilave ederek ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuma işleminden sonra 10 gram margarinle beraber mikserde çırpın Daha sonra pişmiş olan tart hamurunun içerisine sıkın ve üzerine pişmaniyesini koyup toz Antep fıstığı serperek servise sunun
|
|
|
|