![]() |
Kaymaklı Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Baklava TarifiKaymaklı Baklava Tarifi Baklavalık yufkayı dibi tereyağlı tepsiye bir tane koyarak üstüne eritilmiş tereyağı serpip başka bir yufka örtünüz ![]() ![]() Baklava baklava kesiniz ![]() ![]() Şekeri su ile kestirip sıcak tutunuz, baklava pişince fırından çıkarıp iyice soğutunuz ![]() ![]() Tatlısı haşlanıp soğuduğu zaman baklavaların katlarını dağıtmayarak üst kapaklarını kaldırıp lülesi açılmış ve baklava şeklinde kesilmiş soğuk ve koyu şeker şerbetine sokulmuş kaymağı yaymalıdır ![]() ![]() Not: Eğer kaymak, baklava pişirilmeden önce arasına konsa kaymak yağ olacağından yumurta akının etkisiz olması yönüyle yine eriyip deri gibi bir madde kalır ki kaymağa yazık olur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kaymaklı Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Baklava TarifiKaymaklı Baklava Tarifi 13 adet 50 santim çapında hazırlanmış baklava yufkası 1 kg ![]() Harcı: 500 gr kaynamış süt 40 gr ![]() Şurubu: 1500 gr ![]() 750 gr ![]() 1/2 kahve kaşığı limon tuzu Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılarak hazırlanır ![]() İçi için süt ve irmik beraberce 5 dakika kaynatılır ![]() Baklava hamuru için 13 yufka olarak açtıktan sonra Baklava hamuru hazırlayıp açarak 13 yufka olarak mermerin üzerine seriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kaymaklı Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Baklava Tarifi5 kahve fincanı un 2 yumurta 4 kahve fincanı nişasta yarım kahve fincanı su 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 3 bardak su İçi: 2 Lüle kaymak Şerbeti: 3 bardak toz şeker 3 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu Yağlamak için; 1 bardak erimiş tereyağı Hamur tahtasına unu eleyerek, ortasını havuz gibi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teker teker, tekrar nişastalıyarak, tabak büyüklüğün de açınız ![]() ![]() ![]() Yufkanın açılması için, dinlendirdiğiniz bu hamurları, tekrar nişastaladıktan sonra, biraz daha büyülterek açınız ![]() ![]() ![]() ![]() Ortasına kaymağı yayarak koyunuz ![]() ![]() ![]() Şurup için, üç bardak suya, bir yemek kaşığı limon suyu ve üç bardak toz şekeri ilâve ederek, koyu bir şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|