Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etimekli, göğsü, tarifi, tavuk

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi



Etimekli Tavuk Göğsü

Malzemeler:

1 paket sade etimek
1 lt süt
175 g margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
3 küçük kahve fincanı un
1 paket vanilya

Sos İçin:

1 su bardağından 1 parmak eksik su
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurunYavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin
Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyinMikserin orta devirinde 15 dakika çırpın
Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın çok yumuşak olur) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin
Sosu hazırlayın Bunun için su ve toz şekeri kaynatın Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin 2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin
Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun 1-2 saat dinlendirdikten sonra hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi



Etimekli Tavukgöğsü

Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1 paket vanilya
1 lt süt
1 yemek kaşığı margarin
2 kahve fincanı şeker
1 Kahve fincanı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Derince bir tencerede süt, şeker, margarin, vanilya, un, buğday nişastası eklenerek orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir Bu arada şerbet hazırlanır Derin bir tencerede 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su konularak kıvama gelene kadar kaynatılır Kare bir borcama tuzsuz etimekler dizilir Üzerine hazırlanan şerbet dökülerek yumuşaması beklenir Etimekler yumuşayınca üzerlerine hazırlanan muhallebi yayılarak etimeklerin üzeri kapatılır 10-15 dk soğuması beklenir Derince bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ve krem şanti karıştırılarak koyulaşana kadar çırpılır Muhallebinin üzerine, hazırlanan krem şanti dökülerek yayılır 2-3 saat dolapta dinlendirildikten sonra soğuk olarak dilimlenerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.