Vişneli Ve Bademli Biscotti Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Ve Bademli Biscotti TarifiVİŞNELİ VE BADEMLİ BİSCOTTİ TARİFİ Malzemeler: 3/4 su bardagı kurutulmuş vişne 1/ 2 su bardagı su 3 su bardagı un 2 tatlı kaşıgı kabartma tozu yarım tatlı kaşıgı tuz 4 yemek kaşıgı margarin 1 su bardagı toz şeker 4 adet yumurta (1 tanesi çırpılmış) 2 tatlı kaşıgı vanilya 3/4 su bardagı badem (kabukları soyulmuş dogranmış) 3 yemek kaşıgı toz şeker Yapılışı: Vişneleri ve suyu bir tavaya alın Orta hararetli ocakta arada karıştırarak 8 dakika pişirin Pişince suyundan 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını süzün Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin Yağı ve 1 su bardağı şekeri mikserle 2 dakika çırpın 3 yumurtayı teker teker ekleyin Ayırdığınız vişne suyunu ve vanilyayı ilave edin Yavaş yavaş unlu karışımı ekleyip vişneleri ve bademleri karıştırın (Ben bu aşamada hamur elime çok yapışıyor diye un ekledim ) Hafif unlanmış bir zeminde hamuru ikiye bölün Her birini 32cm x 6,5cm boyutlarında rulo haline getirin (Ben fırın tepsisinin uzunluğuna göre ayarladım ) Fırını 200C'ye getirin Her bir ruloya elinizle bastırarak 1 cm kalınlığına gelmesini sağlayın Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye -aralarında mümkün olduğunca boşluk bırakarak- yerleştirin Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin Isınmış fırında 35dak pişirin Pişince fırın teline alıp 20 dakika soğutun Her bir ruloyu ekmek bıçağı ile verev 16-18 parçaya kesin Tekrar fırın teline alın Teli tepsilerin üzerine yerleştirin (Ben doğrudan tepsiye aldım) Fırını 150C'ye getirin 8 dakika pişirip ters çevirin 8 dakika daha pişirip fırından çıkarın Tamamen soğutup servis yapın
|
|
|
|