![]() |
Vişneli Mafin - Topkek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Mafin - Topkek TarifiVişneli Mafin - Topkek Tarifi 100 gr yumuşak bitkisel margarin 1 su bardağı toz şeker 2 adet yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 Türk kahve fincanı süt 1 Türk kahve fincanı hazır süt kreması 2 su bardağı un 1 çay bardağı dondurulmuş vişne Derin bir kabın içine yumuşak yağı ve şekeri koyup mikserin yüksek devriyle 2 dakika çırpın ![]() Yumurta, süt ve kremayı katıp 2-3 dakika daha çırptıktan sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin ![]() ![]() En sonunda buzluktan çıkardığınız vişneleri hiç bekletmeden içine aktarıp bu sefer kaşıkla alttan üste doğru karıştırın ![]() Yağlanmış mafin kalıplarını hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan fırını 180 dereceye ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|