![]() |
Reçelli Lokma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçelli Lokma TarifiReçelli Lokma Tarifi 200 gr (1 su bardağı) su 6 çorba kaşığı tereyağı 125 gr (1 su bardağı) un (elenmiş) 3 yumurta 1 çorba kaşığı toz şeker 1 kahve kaşığı vanilya esansı 2 su bardağı rafine yağ 1 su bardağı herhangi bir reçel 1/2 limonun suyu 4 çorba kaşığı toz şeker Suyu orta boy bir tencereye koyup, yağı ekleyerek orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() Bulamaç ılınınca yumurtaları teker teker, çatalla çırparak katınız ![]() ![]() Derin bir tavayı ağır ateşe oturtup, yarısına kadar yağ doldurunuz (yağı çok kızdırmayınız) ![]() Bir çorba kaşığıyla kızgın, ama dumanı çıkmayan yağa, hamurdan kaşık dolusu bir kaç tane akıtıp, ateşi biraz açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir servis tabağına kağıt peçete döşeyiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|