![]() |
Vişne Pelteli Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişne Pelteli Muhallebi TarifiVişne Pelteli Muhallebi Tarifi Malzemeler Vişne peltesi için; 2 su bardağı vişne suyu 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı tozşeker Muhallebi için; 1 litre süt 6 yemek kaşığı pirinç unu 1/2 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya Varsa 2 tatlı kaşığı toz salep (salep koyacaksanız vanilyayı koymayın) Yapılışı Kup bardakları ya da cam kaseleri hazırlayın ![]() Pelteyi hazırlamak için; vişne suyu, nişasta ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp şeffaf hale gelinceye kadar pişirin ![]() Kaynayınca ocaktan alıp kaplara paylaştırın ve buzdolabında bekletin ![]() Muhallebiyi hazırlamak için; süt, pi-irnç unu, (önce az sütle ezmeniz gerek) şeker, vanilya ya da salebi orta boy bir tencereye koyun ![]() ![]() Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın ![]() ![]() ![]() Tatlı iyice soğuduktan sonra servise sunun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|