![]() |
Suriye Usulü Lokma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suriye Usulü Lokma TarifiSuriye Usulü Lokma Tarifi 1 su bardağı süzme bal 1/2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu 1-2 su bardağı rafine yağ 3 su bardağı kızartma hamuru Bal, su ve limon suyunu küçük bir tencereye koyup, orta ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika pişiriniz ![]() ![]() Önce fırınınızı ılığa (130°C) getirip ısıtınız ![]() Derin bir tavaya üçte birine kadar yağ doldurup 50 saniye, içine atılan küçük bir bayat ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Bir çorba kaşığıyla lokma hamurunu, kızgın yağa kaşık kaşık atıp, 2-3 dakika, her tarafları nar gibi olana kadar kızartınız ![]() Kızaran lokmaları bir delikli kepçeyle çıkarıp, kağıt peçete döşenmiş fırın tepsisine diziniz ![]() ![]() Lokmaları ısıtılmış bir servis tabağına tepeleme doldurup, üstlerine tarçın serpiniz ![]() ![]() Not: Bu hafif ve ballı sosla servis edilen lokmaların üstüne, genellikle tarçın ya da dövülmüş kuru yemiş serpilir ![]() |
![]() |
![]() |
|