Muz Flambe Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muz Flambe TarifiMuz Flambe Tarifi Malzemeler 1 çay bardağı toz şeker (75 gr ) 1 çay kaşığı limon ya da portakal suyu 1 silme çorba kaşığı tereyağı (15 gr ) 2 çorba kaşığı muz likörü - kanyak ya da viski de olur (isteğe göre flambe yapmak - alevlendirmek için) 4 adet muz (iri dilimlenmiş) Sunum için arzuya göre çikolatalı, çilekli ya da uygun gördüğünüz başka aromalı hazır dondurma sosu (isterseniz 2 dolu çorba kaşığı - 50 gr - tereyağını eritip sıcakken içine 1 kare paket - 80 gr - kırılmış bitter çikolatayı ekleyip eriterek hazırlayacağınız çikolata sosunu da kullanabilirsiniz ) Yapılışı Şekeri derin ve geniş bir tavaya alın ve hiçbir şey eklemeden orta ateşte karamelize olana kadar bekletin Şeker eriyip karamelize olmaya başladığında limon suyu ya da portakal suyunu ekleyin ve tereyağını ilave edip karıştırın Karışım yoğun, koyu karamel rengi bir sos haline gelecek Dilimlenmiş muzları bu karışıma ekleyip her yanını tavayı sallayarak kızartın Bu şekilde de servis yapılabilir ancak çekinmezseniz ve yeterince güvenli bir ortamınız varsa muzları kızarttıktan sonra tavaya muz likörünü yavaşça ilave edin fakat tavadan uzakta durun Alev alınca tavayı sallayarak ateşten kaldırın Çok kısa süreli bir alevlenme olacak ama hemen sönecek Bu işlem tatlıya çok güzel bir lezzet katıyor VANİLYALI DONDURMA Tabii ki hazır dondurma kullanabilirsiniz ama olayı abartıp dondurmayı da ben yapacağım derseniz, (ki üşenmezseniz deyin bence) geçtiğimiz günlerde sevgili okuyucumuz Sevim Canbazın bana göndermiş olduğu, benim de bizzat deneyerek çok beğendiğim fakat yaptığımda resimlemeye fırsat bulamadığım dondurma tarifini bir gün önceden hazırlayarak kullanabilirsiniz Çok pratik bir tarif olduğu için ayrıca tavsiye ederim Bir kez daha yaptığımda resmini de yayınlayacağım Malzemeler 1 su bardağı toz şeker (170 gr ) 3 yumurta 2 paket vanilyalı krem şanti 1,5 su bardağı süt (300 ml ) Yapılışı Toz şeker ve yumurtaları bir kapta krema haline gelene kadar mikserle çırpın Ayrı bir kapta 2 paket toz krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle mikserle çırparak hazırlayın Yumurtalı karışıma çırpılmış krem şantiyi ekleyerek tekrar mikserle koyulaşana kadar çırpın Uygun bir borcamı ıslatın ve karışımı ıslatılmış borcama yayıp 1 gece buzlukta bekletin Ertesi gün kullanıma hazırdır Not: Dondurmayı kakaolu yapmak isterseniz karışıma 4 yemek kaşığı kakao ekleyin Damla çikolatalı yapmak isterseniz de 2 yemek kaşığı damla çikolata kullanabilirsiniz SERVİS Şimdi sıra tatlının sunumunu hazırlamaya geldi ki, bu bence işin en zevkli kısmı Tabii tatlı tabağınızın nasıl görüneceği tamamen sizin yaratıcılığınıza ve beğeninize kalmış ![]() Hazırladığınız brandy snapsleri servis tabaklarının uygun gördüğünüz bir yerine yerleştirin Brandy snapslerin çukur kısımlarına birer top dondurma yerleştirin Flambe muzları tabaklara istediğiniz şekilde paylaştırdıktan ve tavada kalan karamel rengi güzelim sosunu da üzerine döktükten sonra sonra üzerlerine istediğiniz çeşit bir dondurma sosu gezdirin Belki biraz hindistan cevizi, fındık ya da antep fıstığı tozuyla da süsleyebilirsiniz
|
|
|
|