Krep Süzet Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep Süzet Nasıl Yapılır TarifiKrep Süzet Malzemeler 1 ölçü Krep Harç 9 yemek kaşığı Grand Marnier 12 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon 125 gr tereyağı250 ml taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu 4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için) Krep Süzet Tarifi Krep Süzet Tarifi • Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin![]() • Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın ![]() • Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın Tencereyi kısık ateşe oturtun ve şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve içine 4 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyin![]() • Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın İki kez katlayarak üçgen şekline getirdikten sonra ısıtmış olduğunuz ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin![]() • Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnieryi üzerlerine gezdirin Alkolü dikkatlice tutuşturun Yanmakta iken servis yapın
|
|
|
|