Kalp Kurabiye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalp Kurabiye TarifiKalp Kurabiye Tarifi 48 adet kalp çikolata ¾ su bardağı fıstık ezmesi ¾ su bardağı esmer şeker 120 gr tereyağı ½ su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 çay kaşığı vanilya 3 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu Bir kasede fıstık ezmesi, esmer şeker, oda sıcaklığında tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelen kadar çırpın Yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin Daha sonra kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin Önceden 180 Cye ısıttığınız fırında hafif kızarana kadar 7-9 dakika pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz kurabiyelerin ortasına kalp çikolata bastırıp soğuduktan sonra servis edin
|
|
Kalp Kurabiye Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalp Kurabiye Tarifi1 Adet yumurta 1 Adet vanilya 1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu 4 Su Bardağı un 2 Yemek Kaşığı kakao 1 Su Bardağı pudra şekeri 250 Gr Sana Klasik Kakao ve yumurtanın beyazı hariç tüm malzemeyi yogurun Hamuru 3'e bölün ve bir parcasına kakao ekleyip iyice yedirin Daha sonra hamurlara kalp şekli verip dıştakiler sade, içteki kakaolu olacak şekilde üstüste hamurları dizip, yumurta beyazı sürüp 180' fırında pişiriyoruz
|
|
|
|