![]() |
Pınar Labne Frambuazlı Cheesecake Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pınar Labne Frambuazlı Cheesecake TarifiPınar Labne Frambuazlı Cheesecake Tarifi ALT MALZEMESİ: 1 ![]() 1/4 bardak oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı 1/2 bardak toz şeker 1 avuç kadar çekilmiş ceviz İÇ MALZEMESİ: 3 kutu PINAR LABNE (Kıvamında bir cheesecake için kesinlikle Pınar Labne öneriyorum ![]() ![]() ![]() 2 paket PINAR krema (Diğer kremalar çok sulu oluyor) 1 ![]() 2 kaşık mısır nişastası 2 vanilya 1 çorba kaşığı limon suyu 6 yumurta (büyüklerse 5 tane yeterli) 1 çay kaşığı tuz ÜST MALZEMESİ: Frambuaz veya vişne de olabilir, tercihinize bağlı ![]() ![]() Dr ![]() Ya da Jöle'yi de kendiniz yapmak isterseniz; Vişne ya da frambuaz suyu, 3 çorba kaşığı pudra şekeri, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, Yapılışı Püf noktaları ile birlikte yazacağım için, tarifimiz biraz teferruatlı olacak ![]() ![]() ![]() ALTININ HAZIRLANMASI: Şeker ve ceviz aslinda istege baglidir, kullanmayanlar da var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNİN HAZIRLANMASI: İçini hazırlarken sıralama çok önemli ![]() ![]() Lütfen sırasıyla: Önce pınar labneleri (ya da pınar beyaz) bir kaba koyup mixer ile Krema gibi olana kadar iyice çırpın ![]() Sonra toz şekeri ekleyin, çırpmaya devam edin ![]() Sonra, yumurtaları TEKER TEKER (teker teker çırpmanız çok önemli, eger teker teker kirip cirpmazsaniz cheesecakein beyaz görünmesi gereken orta kısmı sarimsi oluyor ve yumurta hassasiyeti olanlar icin, kotu bir yumurta kokusu oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limon suyu ve vanilyaları da ekleyin ![]() Tuzu ve nişastayı da koyun ![]() En son kremayı ekleyin ve iyice çırpın ![]() Buzdolabına koyduğunuz kalıbı çıkarıp, tüm bu malzemeyi üzerine dökün ![]() 170 derecede 1 SAAT pişirin ![]() ![]() ![]() (Piserken fırının kapağını kesinlikle açmayın) Ve piştikten sonra fırını kapayın ancak SAKIN KAPAĞINI AÇMAYIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÜZERİNİN HAZIRLANMASI: Frambuazlarinizi yada visnelerinizi ilinmis cheesecakein uzerine guzelce dizin ![]() ![]() ![]() Uzerine jolesini dokun ![]() Ben jolesini, Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama siz joleyi kendinizde yapabilirsiniz ![]() Donmuş frambuazlarınızı veya vişnelerinizi çözerken altina delikli bir süzgeçe koyun, ki çözülen sular altındaki kaba biriksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pisen cheesecakein üzerine önce meyveleri dizin, ve sonra İyice ılınmış olan jölenizi dökün ![]() ![]() Son dipnot; bu cheesecakein en önemli özelliği, pişerken önce kabarıp, daha sonra kenarlarının kabarık kalması ve ortasının çökmesidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pınar Labne Frambuazlı Cheesecake Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pınar Labne Frambuazlı Cheesecake Tarifi2 vanilya derken 2 paket vanilya mi demek istediniz? |
![]() |
![]() |
|