Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağaç, çilekli, elmasiye, tarifi, yapılır

Ağaç Çilekli Elmasiye Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağaç Çilekli Elmasiye Nasıl Yapılır Tarifi



Ağaç Çilekli Elmasiye

40 gr jelatin (40 yaprak)

1 kg su

300 gr şeker

1 çimdik vanilya

5 yumurtanın beyazı

400 gr ağaç çileği temiz fakat yıkanmamış

200 gr krem şanti

1 yaprak jelatin

Jelatinli suyun hazırlanışı:

Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız Normal su ile ıslarsanız kuvvetinden kaybeder Eğer ıslamazsanız berrak olmaz ve kokar

İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız

Su, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldimi ateşten alınız İçinde karıştırdığınız spatulayı çıkarıp 10 dakika dinlendiriniz Temiz bir peçete veya 3, 4 katlı tülbentten karıştırmadan, üzerinde toplanan yumurta beyazını parçalayıp, bastırmadan yalnız berrak suyu süzünüz

Kremasının hazırlanışı :

1 yaprak jelatini bir saat önceden kendisine göre bol soğuk suda ıslayınız Sonra sudan çıkarıp küçük bir kaba koyup sıcak suyun içine oturtarak bir dakika bekletip eritiniz Sonra karıştırarak krem şantiyenin içine ilâve edip krem şantiyeyi vurma teli ile vurup koyulaştırınız

Teli havaya kaldırdığınız zaman telden düşecek kremalar aynı kaptaki kremanın üzerinde top top kalmalıdır Bu şekilde krema kullanmaya hazırdır

Bardaklara dolduruluşu :

Hazırlamış olduğunuz jelatinli suyu bir soğuk su veya buzlu suyun içine oturtup bir kepçe ile ağır ağır karıştırarak soğutup sudan çıkarınız Bardakların diplerine ikişer santim jelatinli su koyup buzdolabına koyunuz 5 dakika sonra hafif sertleşince buzluktan çıkarıp bir miktar ağaç çileği koyunuz Çilek seviyesine kadar biraz jelatinli su koyup tekrar buzdolabına koyunuz 5 dakika sonra çıkarıp tekrar biraz ağaç çileği koyup çilek üst seviyesine kadar jelatinli su koyup tekrar buzdolabına koyunuz 5 dakika sonra bir sıkma torbasına tırtıllı bir düy takıp vurulmuş kremayı bardakların kenarına taşırmadan müsavi şekilde tam ortasına sıkınız Etrafına biraz ağaç çileği koyunuz 5 dakika buzdolabına koyup sonra bardakların kenarına kremanın seviyesine kadar jelatin doldurunuz Tekrar 5 dakika buzdolabına koyunuz Sonra bardakların üzerine kalan ağaç çileklerini ve jelatinli suyu koyup buzdolabında bekletiniz Arzu ettiğiniz zaman servis yapınız

Not: Krema dikkatli vurulmalıdır Kıvamını aşarsa yağ olur Jelatinli su doldururken donabilir O zaman bir dakika hafif karıştırarak sıcak suyun içine oturtulmalı ve eritilmelidir Veya jelatinli suyun bir çeyreğini sıcak tutmalı ve donan tenceredeki kısmına biraz ilâve edilerek ayarlanmalıdır Jelatini karıştırırken çalkalayıp savurmamalı zira üzerinde ve içinde köpükler meydana gelir iyi olmaz Jelatin ne kadar parlak olursa o kadar makbuldür

Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.