![]() |
Şambaba Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambaba Tatlısı TarifiŞambaba TatLısı Tarifi Malzemeler 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 2 Çay Bardağı Su 1 Çorba Kaşığı Sirke Alabildiğince Un 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Yoğurt Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un Üzerine : 1 Adet Yumurtanın Sarısı 2 Çorba Kaşığı tereyağı Yemeğin Tarifi Unun ortasını havuz gibi açalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şambaba Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambaba Tatlısı TarifiŞambaba Tarifi 250 g Un (5 fincan) 40 g Pudra Şekeri (3/4 fincan) 4 tane Yumurta 25 g maya 100 g Sana (5 çorba kaşığı) 1/4 fincan Su 1/2 kahve kaşığı Tuz 750 g Şeker (3 bardak) 3 bardak Su 1 çorba kasığı Limon suyu 20 g Sana (1 çorba kaşığı) Marmelât Pasta yapmaya mahsus, 7 — 8 cm ![]() ![]() Diğer taraftan 250 g unun (5 fincan) yalnız 75 g'mın (1/2 bardak) ortasını çukurlaştırınız ve bu çukura 25 g maya ile 1/4 fincan Su koyarak yoğurmak suretiyle bir hamur yapnız ![]() ![]() 30 dakika sonra bu hamurlu una 40 g Pudra şekeri (3/4 fincan), 1/2 kahve kaşığı Tuz ve yumurtalardan birini ilâve ettikten sonra yoğurarak yumurtaların hamur ile hâllolmasını temin ediniz ![]() ![]() Müteakiben yapmış olduğunuz bu hamurdan ufak parçalar kopararak evvelce yağlamış olduğunuz kalıpların içlerine koyunuz ve kalıpları da hamurların şişmeleri için ılıkça bir yerde 3 — 4 saat kadar bırakınız ![]() Hamurlar şişince bunları orta ısıdaki fırında yarım saat kadar pişiriniz ve müteakiben kalıplarından çıkartarak soğumaya bırakınız ![]() Hamurların soğumalarım müteakip ![]() ![]() Müteakiben, şuruptan çıkartınız, üzerine bir miktar marmelât sürdükten sonra servis yapmız ![]() |
![]() |
![]() |
|