Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burdur, pekmez, yapımı

Pekmez Yapımı ( Burdur )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmez Yapımı ( Burdur )



Pekmez Yapımı ( Burdur )

İyice yetişmiş üzümler bir çuvala doldurularak, temiz bir yerde suyu sıkılır Sıkılan suya, Şıra denir Şıra bir kazana doldurularak ateşe konur Burada yeterince, özel pekmez toprağı ilave edilir Bir taşım kaynatılır ve dinlenmeye bırakılır Şıranın içine katılan toprak kazanın dibine oturduktan sonra şıra bir kapla pekmez tavasına alınır Burada üç dört saat yüksek hararetli ateşte pişirilir Bu arada kırmızı köpük gözüktükten sonra sürekli olarak savrulur Pekmez kıvamına gelince ateşi söndürülür Böylelikle pekmez hazırlanmış olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.