Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, hakkında, reçeller

Reçeller Hakkında Bilgiler

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller Hakkında Bilgiler



Reçeller Hakkında

Meyve ve bazı sebzelerin limon ilâve edilmiş şekerli şurup içinde pişirilmesiyle elde edilir 1 kg meyveye 1,5 kg şeker, büyüklük ve sululuk derecesine ıgöre 1-2 limon suyu ilave edilir
Sert meyveler (ayva, elma, incir vb gibi) yumuşayıncaya kadar su ile pişirilir Şeker ve limon suyu ilâve edilip, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır (Aliminyum tencere kullanılmamalıdır)
Yumuşak meyveler (vişne, çilek vb gibi) iki şekilde hazırlanır :
a) Şurup hazırlanıp, meyveler içine atılır Limon suyu ilâve edilip kıvamı gelinceye kadar kaynatılır
b) Derin bir kaba üste şeker gelecek şekilde bir kaç kat sıra ile meyve ve şeker yerleştirilip bir gece bekletilir Ertesi gün limon ilâve edilerek kıvamı gelinceye kadar kaynatılır
Pişen reçel beş dakika dinlendirilir Temizlenmiş kuru ve ılık kavanozlara boşaltılır Soğuduktan sonra kapağı sıkıca kapatılıp serin yerde bekletilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.