Çikolatalı Bisküvi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Bisküvi TarifiÇikolatalı Bisküvi Tarifi Malzemeler (6 kişilik) 3 Çay Bardağı Un 1/2 Çay Bardağı Kakao 3 5 Kahve Fincanı Margarin 1 5 Çay Bardağı Pudra Şekeri 3 Yumurta Sarısı 1 Çay Kaşığı Vanilya 1 Su Bardağı Erimiş Çikolata krem şanti (Süslemek için) Un, kakao, varıilya ve pudra şekerini harmanlayın Ortasını havuz gibi açarak yumurta sarıları ve margairni ilave edip yoğururı Hamuru yağlı kağıt veya alüıminyum folyoya sararak ılık ortamda 1 saat dinlenmeye bırakın Dinlendirdiğiniz hamuru 1 cm kalınlığında açın Dilediğiniz şekildeki kalıpla keserek yağlanrrıış fırın tepsisine dizin 180 derece fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkarıp erimiş çikolataya batırarak soğumaya bırakın Kurabiyelerin üzerlerine ile ve krem şantiyle süsleyin |
|
Çikolatalı Bisküvi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Bisküvi TarifiÇikolatalı Bisküvi Tarifi 325 g Un (6 1 /2 fincan) 275 g Sana (14 çorba kaşığı) 20 g Kakao (1 /2 fincan) 1 kahve kaşığı Vanilya tozu 2 tane yumurtanın sarısı 125 g Pudra Şekeri (5 fincan) Genişçe bir tepsiye, birbirlerine karıştırdığınız 325 g un (6 1/2 fincan) ile 20 g kakao (1/2 fincan) karışımı eleyerek ilerde kullanmak üzere bir tarafa bırakınız Büyük bir kap içinde ılıkça bir yerde bırakılarak gevşetilmiş 275 g Sana (14 çorba kaşığı) bulunan bir tencereye 125 g pudra şekeri (5 fincan) eleyiniz ve yağın rengi açılıncaya kadar, tahta bir kaşıkla karıştırmak suretiyle birbirleriyle hâllediniz Sonra da bu mahlûta; 2 tane yumurtanın sarısını, 1 kahve kaşığı vanilya tozu ile eleyerek bir tarafa bırakmış olduğunuz un-kakao karışımını da ilâve ediniz ve karıştırmak suretiyle bir hamur yapınız Müteakiben, hazırlamış olduğunuz bu hamuru, sıkma enjektörüne koyarak fırın tepsisine bir parmak uzunluğunda, aralıklı çubuklar halinde sıkınız (Sıkma enjektörü olmayanlar hamuru kaşık içinde de şekillendirebilirler ) Tepsi hazırlanınca orta ısıdaki fırına sürünüz ve bir çeyrek saat kadar kızarttıktan sonra fırından çıkartınız, soğutunuz ve servis yapınız
|
|
|
|