Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, çikolatalı, tarifi

Çikolatalı Bisküvi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Bisküvi Tarifi



Çikolatalı Bisküvi Tarifi

Malzemeler (6 kişilik)
3 Çay Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Kakao
35 Kahve Fincanı Margarin
15 Çay Bardağı Pudra Şekeri
3 Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Erimiş Çikolata
krem şanti (Süslemek için)

Un, kakao, varıilya ve pudra şekerini harmanlayın
Ortasını havuz gibi açarak yumurta sarıları ve margairni ilave edip yoğururı Hamuru yağlı kağıt veya alüıminyum folyoya sararak ılık ortamda 1 saat dinlenmeye bırakın
Dinlendirdiğiniz hamuru 1 cm kalınlığında açın Dilediğiniz şekildeki kalıpla keserek yağlanrrıış fırın tepsisine dizin 180 derece fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkarıp erimiş çikolataya batırarak soğumaya bırakın
Kurabiyelerin üzerlerine ile ve krem şantiyle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Çikolatalı Bisküvi Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Bisküvi Tarifi



Çikolatalı Bisküvi Tarifi

325 g Un (61 /2 fincan)
275 g Sana (14 çorba kaşığı)
20 g Kakao (1 /2 fincan)
1 kahve kaşığı Vanilya tozu
2 tane yumurtanın sarısı
125 g Pudra Şekeri (5 fincan)

Genişçe bir tepsiye, birbirlerine karıştırdığınız 325 g un (61/2 fincan) ile 20 g kakao (1/2 fincan) karışımı eleyerek ilerde kullanmak üzere bir tarafa bırakınız
Büyük bir kap içinde ılıkça bir yerde bırakılarak gevşetilmiş 275 g Sana (14 çorba kaşığı) bulunan bir tencereye 125 g pudra şekeri (5 fincan) eleyiniz ve yağın rengi açılıncaya kadar, tahta bir kaşıkla karıştırmak suretiyle birbirleriyle hâllediniz
Sonra da bu mahlûta; 2 tane yumurtanın sarısını, 1 kahve kaşığı vanilya tozu ile eleyerek bir tarafa bırakmış olduğunuz un-kakao karışımını da ilâve ediniz ve karıştırmak suretiyle bir hamur yapınız
Müteakiben, hazırlamış olduğunuz bu hamuru, sıkma enjektörüne koyarak fırın tepsisine bir parmak uzunluğunda, aralıklı çubuklar halinde sıkınız (Sıkma enjektörü olmayanlar hamuru kaşık içinde de şekillendirebilirler)
Tepsi hazırlanınca orta ısıdaki fırına sürünüz ve bir çeyrek saat kadar kızarttıktan sonra fırından çıkartınız, soğutunuz ve servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.