Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limonlu, mereng, pastası, tarifi

Limonlu Mereng Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Mereng Pastası Tarifi



Limonlu Mereng Pastası Tarifi

5 yumurtanın akı
250 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı limon esansı

Harcı:
90 gr (6 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri
2 yumurtanın sarısı
2 damla portakal rengi şeker boyası
1/2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı portakal suyu
2 çorba kaşığı krema
4 portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları ayıklanarak dilimlenmiş)

Önce, fırınınızı hafifçe (150 C) ısıtınız Alüminyum kağıdın üstüne 22,5 cm çapında bir daire (bir tabak yardımıyla) çiziniz Kağıdı fırın tepsisinin üstüne koyup bir kenara bırakınız
Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcı ile kalın kuleler oluşuncaya kadar çırpınız 60 gr (1/4 su bardağı) şekeri ekleyip bir dakika daha, iyice kalınlaşıncaya kadar çırpınız (Kaseyi, içindekiler dökülmeden ters çevirebilmelisiniz) Madeni bir kaşıkla kalan 1 su bardağı şekeri, limon kabuğu rendesini ve limon esansını ekleyiniz
Hazırladığınız bu merengin üçte birini, kağıt üstüne çizdiğiniz dairenin içine, 0,5 cm kalınlığında döşeyiniz Büyük bir sıkma torbasına kalan merengi doldurup, dairenin etrafına kenar yapacak biçimde kıvrımlar halinde sıkınız
Tepsiyi fırına sürüp merengi 1 saat pişiriniz Fırını söndürüp merengi 30 dakika daha, dışı gevrek olana kadar bekletiniz
Tepsiyi fırından alıp, merengi tamamen soğumaya bırakınız Soğuyunca yavaşça kaldırıp, kağıdı attıktan sonra bir kenara bırakınız
Harcını hazırlamak için orta boy bir kasede, yağı krema haline getiriniz Pudra şekerini ekleyip, karışım hafif ve köpük köpük olana kadar çırpınız Yumurta sarılarını da katıp, yeniden iyice çırpınız
Portakal rengi şeker boyası, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve kremayı ekleyip iyice karıştırınız
Karışımı, soğumuş mereng kalıbının içine doldurup, üstünü kaşığın tersiyle düzeltiniz En üste portakal dilimlerini dizip, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.