![]() |
Limonlu Mereng Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Mereng Pastası TarifiLimonlu Mereng Pastası Tarifi 5 yumurtanın akı 250 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı limon esansı Harcı: 90 gr (6 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri 2 yumurtanın sarısı 2 damla portakal rengi şeker boyası 1/2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı portakal suyu 2 çorba kaşığı krema 4 portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları ayıklanarak dilimlenmiş) Önce, fırınınızı hafifçe (150 C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcı ile kalın kuleler oluşuncaya kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu merengin üçte birini, kağıt üstüne çizdiğiniz dairenin içine, 0,5 cm kalınlığında döşeyiniz ![]() ![]() Tepsiyi fırına sürüp merengi 1 saat pişiriniz ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, merengi tamamen soğumaya bırakınız ![]() ![]() Harcını hazırlamak için orta boy bir kasede, yağı krema haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Portakal rengi şeker boyası, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve kremayı ekleyip iyice karıştırınız ![]() Karışımı, soğumuş mereng kalıbının içine doldurup, üstünü kaşığın tersiyle düzeltiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|