![]() |
Fındıklı Mereng Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı Mereng Pastası TarifiFındıklı Mereng Pastası Tarifi 2 tatlı kaşığı tereyağ 4 yumurtanın akı 250 gr (1 su bardağı) toz şeker 1 çay kaşığı vanilya esansı 125 gr (1 su bardağı) fındık (çekilmiş) 125 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış) 2 çorba kaşığı su 250 gr (1 su bardağı) krema (kalımlaşıncaya kadar çırpılmış) 3 çorba kaşığı kavrulmuş fındık (doğranmış) 4 taze kayısı (soyulup, ortalarından ikiye bölünüp, çekirdekleri çıkarılmış) ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcı ile kalın kuleler oluncaya kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı ikiye bölüp, yağladığınız iki kalıba dökerek üstlerini bıçağın tersiyle düzeltiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, harcı hazırlamak için çikolata ve suyu ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyup, içi yarı yarıya kaynar su dolu bir tencerenin içine yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu harcı bıçağın düzgün yanıyla, hazırladığınız merenglerden birinin içine doldurup, öteki merengi üstüne oturtunuz ![]() Bıçağı yıkayıp, kalan kremayı ikinci merengin üstüne yayınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|