Kırmızı Meyveli Dip Sos Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Meyveli Dip Sos TarifiKırmızı Meyveli Dip Sos Tarifi Malzeme: 2 adet kivi 200 gram dondurulmuş vişne 50 gram toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 15 çorba kaşığı Bizim Mutfak Buğday Nişastası 2 su bardağı su Süslemek için : krema Dondurulmuş vişneleri bir tencereye alın Üzerine su, tozşeker ve limon suyunu ilave ederek kısık ateşte kaynatın Diğer tarafta nişastayı yarım su bardağı su içinde çözdükten sonra kaynayan karışıma ilave edin 3 dakika birlikte kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra blenderden geçirin ve servis kasesine alın Üzerini krema ile süsleyin Kivileri soyup küp küp doğrayın ve bambu çubuklara geçirin Bambu çubuklardaki kivileri hazırladığınız sos ile servis edin |
|