Hollanda Usulü Tereyağlı Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hollanda Usulü Tereyağlı Kek TarifiHollanda Usulü Tereyağlı Kek Tarifi Malzemesi: 500 gr un 20 gr maya 100 gr şeker 5 çorba kaşığı ılık süt 125 gr tereyağı 4 yumurta 1 tutam tuz 25 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu İçi için: 3 yumurta sarısı 80 gr şeker 80 gr rende limon kabuğu 80 gr çekilmiş badem 25 gr toz şeker Glasesi için: 150 gr pudra şekeri 1 çay bardağı meyve suyu 1 çay kaşığı limon suyu 60 gr kesilmiş badem Hazırlanışı: Unu bir kaba koyun Ortasına çukur açın İçine mayayı ufalayın 1 çay kaşığı şeker ve biraz süt ile karıştırın Biraz un ile yoğurup 15 dakika bekletin Bu arada tereyağını, yumurta, kalan şeker ve tuz ile çırpıp köpük haline getirin Beklettiğiniz hamura ilave edin Kalan sütü de katın Sonra hepsini birlikte iyice yoğurun Tekrar 20 dakika dinlendirin 25 gr unu kabartma tozu ile karıştırıp diğer hamura ilave edin Tepsinin üzerinde hamuru dikdörtgen şeklinde açın İçi için yumurta sarılarını şeker ile köpürünceye kadar çırpın Açtığınız mayalı hamurun üzerine sürün Limon kabuğu rendesini, çekilmiş bademi ve toz şekeri de üzerine serpin Hamuru eni geniş olan taraftan rulo yapın Hamuru yağlanmış kek kalıbının içine yerleştirin Üçüncü defa tekrar 20 dakika hamuru dinlendirin Kızdırılmış olan fırına sokup 40 dakika pişirin Kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın Glasesi için pudra şekerini meyve suyu ve limon suyu ile karıştırın Kekin üzerine sürün Kesilmiş bademleri de glase kurumadan önce kekin üzerine serpin
|
|
|
|