![]() |
Mereng Kralı Tacı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mereng Kralı Tacı TarifiMereng Kralı Tacı Tarifi 25 cm'lik 1 mereng sepeti 250 gr 1 su bardağı krem şanti (iyice dövülmüş) 120 gr (1 su bardağı) şamfıstığı (kabukları ve kahverengi zarları soyulup ortalarmdan ikiye bölünmüş) 60 gr (1/3 su bardağı) vişne şekerlemesi (ortalarından ikiye bölünmüş) 250 gr (1+1/4 su bardağı) vanilyalı dondurma Mereng sepetini düz bir servis tabağına koyup, sepetin üst ve dış kenarlarını krem şantiyle sıvayınız ![]() Fıstıkları sepetin kenarına ve üstüne, bastırarak hatırınız ![]() ![]() Mereng sepetinin içini dondurmayla doldurup, servis ediniz ![]() Not: Mereng kral tacının ortası genellikle dondurma ile doldurulur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|