10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Hurmalı Kek Tarifi
1½ su bardağı Söke® Un
1 su bardağı kadar hurma
1 limon suyu ve kabuğu
3/4 çay kaşığı tarçın
3/4 çay kaşığı zencefil
3/4 çay kaşığı hindistan cevizi
6 yemek kaşığı margarin
7 yemek kaşığı esmer şeker
1½yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı süt
1 büyük yumurta
1/2 su bardağı ceviz
2,5 çay kaşığı kabartma tozu
Üstü için:
3 yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 yemek kaşığı Söke® Un
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz
1 Fırını ısınması için 160 °C'ye ayarlayın
2 Hurma, limon kabuğu ve limon suyunu bir kase içerisinde karıştırıp, 4 yemek kaşığı su ilave edin Karışımı kısık ateşte yumuşayıncaya kadar karıştırın Yumuşayınca ateşten alıp, düzgün bir görünüm alıncaya kadar, mikser ile püre haline getirin
3 Margarini ve şekeri yumuşayıp renk değiştirinceye kadar çırpın Pekmezi ve sütü krema haline gelmiş margarinli karışım üzerine ekleyip çırpmaya devam edin
4 Un ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpıp, margarinli karışımı, cevizleri, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın
5 Karışımın yarısını kalıba döküp, hurma püresini eşit bir şekilde hamurun üzerine döşeyin, kalan karışımı da hurma püresinin üzerini tamamen kaplayacak şekilde ekleyin
6 Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin
7 Üst için gerekli tüm malzemeleri karıştırın Keki fırından alınca, üzerine karışımdan serpip, tekrar fırına alarak 10-15 dakika daha pişirin Soğuması için bir müddet bekleyip servis yapın
|
|
|