![]() |
Portakallı Mereng Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Mereng TarifiPortakallı Mereng Tarifi 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 vanilya çubuğu 2+1/2 su bardağı süt 2 yumurtanın sarısı 2 yumurta 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 1/4 su bardağı portakal suyu 175 gr mereng 1 büyük portakalın kabuğu (rendelenmiş) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Çubuk vanilya ve sütü, orta boy bir tencerede kaynatmadan ısıtınız ![]() ![]() ![]() Yumurta sarısı, yumurta ve şekeri büyük bir kaseye koyup, kaseyi içi yarı yarıya kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, kaseyi çıkarınız ![]() ![]() Hazırladığınız bu pudingi yağladığınız kaba aktarıp, bir rosto tepsisini yarı yarıya suyla doldurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal suyunu kaşıkla pudingin üstüne dökünüz ![]() ![]() ![]() Portakal kabuğu rendesini üstüne ve yanlarına sürüp, sıcak olarak yada soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|