Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, normandiya, tarifi, tart, usulü

Normandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Normandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi



Normandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi

300 gr (2+1/2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılmış)
60 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
120 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı toz şeker
50 gr (1/4 su bardağı) hafif dövülmüş ceviz içi
2 yumurta sarısı (çırpılmış)
3 çorba kaşığı soğuk su
1 yumurta akı (az çırpılmış)

Harç:
4 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
4 armut (kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş)
1/2 su bardağı krema (çırpılmış)
2 çorba kaşığı ceviz içi (hafif dövülmüş)

Önce tart hamurunu hazırlayınız:
Unu ve tuzu geniş bir kaba eleyiniz Tereyağını ve rafine yağı karıştırıp bıçakla ufak parçalara bölerek kaba ekleyiniz Yağ parçalarını parmaklarınızın ucuyla un-tuz karışımına yediriniz 120 gr (1/2 su bardağı) toz şekeri ve hafif dövülmüş ceviz içini kaba koyup karıştırınız
Bir kaşık su ve yumurta sarılarını, karışıma bıçak yardımıyla ekleyip iyice karıştırınız Hamur pürtüksüz bir kıvama gelene kadar yoğurunuz (Hamur yoğurma ânında sertleşirse su ekleyebilirsiniz) Hamuru yağlı bir kâğıda sarıp 30 dakika buzdolabında bekletiniz
Şimdi harcı hazırlayabilirsiniz:
Orta boy bir tencerede, su-şeker karışımını, hafif ateş üstünde sürekli karıştırarak eritiniz Yüksek sıcaklıkta şurup haline gelene kadar karıştırarak kaynatınız Yarım armut dilimlerini şuruba katıp hafif ateşte 10 - 15 dakika, armutlar şurubu eminceye kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alıp soğuması için bir kenara bırakınız Hamurun üçte ikisini, unlu bir tezgâh üstünde açarak kalıba yerleştiriniz
Delikli kepçeyle yarım armut dilimlerini şuruplu tencereden alıp, hamurun ortasına çember biçiminde diziniz
Kalan hamuru da aynı biçimde açarak kalıbın üstünü kaplayınız Tart kalıbının kapağını kapatıp kalıbın dış çevresine bir bıçak gezdirerek, taşan hamur parçalarını kesiniz Yumurta akını yumuşak bir fırçayla hamurun üstüne sürüp, kalan şekeri (2 çorba kaşığı) serpiniz
Kalıbı fırına sürüp 30-35 dakika pişiriniz
Kalıbı fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız
Tart soğur soğumaz kremayı ortasına yerleştirip, hafif dövülmüş ceviz içini üstüne serperek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.