![]() |
Moka Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Moka Keki TarifiMoka Keki Tarifi 45 gr (3 çorba kaşığı) eritilmiş tereyağ 125 gr (1 su bardağı) + 1 çorba kaşığı un 5 yumurta 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker Kaplaması: 250 gr tuzsuz tereyağı 1 çorba kaşığı kahve esansı (1 çorba kaşığı sıcak suyla karıştırılmış) 250 gr (1 su bardağı) toz şeker 1/4 su bardağı su 5 yumurtanm sarısı 125 gr (2/3 su bardağı) badem (zarları soyulup, kıyıldıktan sonra hafifçe kavrulmuş) Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip, ısıtınız ![]() Yarım çorba kaşığı yağla, 20 cm'lik iki kek kabını yağlayınız ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir cam kasede, yumurtaları uçuk bir renk alana kadar dövüp, şekeri ekleyerek, kaseyi içi kaynar su dolu bir tencereye oturtunuz ![]() ![]() Kalan 125 gr unu kaseye eleyip, madeni bir kaşıkla yavaşça karışıma katınız ![]() Kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı yavaş yavaş katıp, iyice yediriniz ![]() ![]() ![]() Kekleri fırından çıkarıp, bir tel ızgaraya alktarınız ![]() ![]() Kaplamasını yapmak için, tereyağı köpük köpük ve kabarık olana kadar, tahta bir kaşıkla dövünüz ![]() ![]() Şekeri ve suyu orta boy bir tencerede orta ateşe oturtup, sürekli karıştırarak eritiniz ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını orta boy bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla açık renk olana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() Keklerden birini servis tabağının üstüne koyup, üstüne kaplamanın üçte birini yayınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|