Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
milföy, pasta, tarifi

Milföy Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Pasta Tarifi



Milföy Pasta Tarifi

Malzemeler
4 Adet milföy hamuru
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı çilek marmelatı
8 Adet küçük beze
1 Adet kivi
Karışık mevsim meyveleri

Kreması için :
4 Adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı kakao
3 Çorba kaşığı un
2 Tatlı kaşığı nişasta
15 su bardağı süt
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 Paket bitter çikolata

Hazırlanışı
· Öncelikle kremayı hazırlayın
· Bunun için yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın
· Kakao, un ve nişastayı katın
· Yavaş yavaş sütü yedirin
· Kısık ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
· Ateşten alınca margarinle karıştırın
· Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın ve soğumaya bırakın (içi sıcak su dolu başla bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
· Dondurulmuş milföy hamurlarını unlanmış aaagahın üzerinde kenarları üst üste gelecek biçimde yan yana dizin
· Buzlar çözülünce merdane yardımı ile açın
· Yaklaşık 28 santim büyüklüğünde bir daire kesin
· Kalan hamurdan da küçük kareler kesin
· Yumurtayı çırpın
· Yuvarlak kestiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisini koyun
· Hamurun kenarlarına kare biçiminde kestiğiniz küçük parçaları dizin
· Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün
· Çatalla delikler açın
· Buzdolabında 20 dakika bekletin
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin
· Çilek marmelatını kısık ateşte ısıtın
· Hamurun üzerine fırçayla sürün
· Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun
· Pastanın üzerine sıkın
· Kivinin kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin ve pastanın üzerine yerleştirin
· Üzerine dilimlediğiniz mevsim meyvelerinden yayın
· Bezeleri de pastaya yerleştirin
· Buzdolabında 1 saat bekletin
· Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Milföy Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Pasta Tarifi



MİLFÖY PASTASI

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un (yarım bardağı, açma payı ayrılacaktır)
-1 büyük paket margarin (orta yumuşaklıkta, 250 gr)
-3 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı limon suyu
-Yarım çay kaşığı tuz
-Yarım kahve fincanı vanilyalı Pudra şeker (üzeri için)

KREMA İÇİN:

-1 yumurta
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı un
-2,5 su bardağı süt
-Limon kabuğu rendesi
-Vanilya
-1/4 küçük paket margarin (30 gr)

YAPILIŞI:

1- Un elenir Ortasına yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz konup karıştırılır 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır Özleştirilir ve üzeri örtülüp dinlendirilir
2- Hamur bütün olarak 25- 30 cm büyüklüğünde açılıp ortasına 1 büyük paket margarin konup bohça gibi kapatılır
3- Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır İki ucu ortaya getirilip tekrar kitap gibi kapatılır Üzeri örtülü olarak ve serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir
4- 3 nolu işlem iki kere daha uygulanır (Aralarda 20 dakika dinlendirilir)
5- Son olarak 3- 4 mm inceliğinde açılır (4 adet 20- 25 cm2 olacak şekilde)
6- Dört eşit parçaya ayrılıp iki tanesi bir tepsiye konur Kabarmaması için birkaç yerinden delinir
7- Orta hararetli fırında gevrek olarak pişirilir Fırından çıktıktan sonra aralarına bolca krema sürülüp üst üste kapatılıp hafifçe bastırılır (En üste krema sürülmez)
8- Kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir

KREMANIN YAPILIŞI:

Bakır bir tencereye, yumurta, şeker, un limon kabuğu rendesi konur Yavaş yavaş süt katılır Karıştırarak pişirilir Ilınınca, yağ ve vanilya ilave edilir

Esenlikler

Alıntı Yaparak Cevapla

Milföy Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Pasta Tarifi



Milföy Pasta Tarifi

Malzeme:
4 adet hazır milföy hamuru
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
50 gr Bizim Mutfak Un
1 çorba kaşığı Bizim Margarin

Sosu İçin :
250 gr toz şeker
50 gr su
600 ml krema

Krema için süt, un, tozşeker ve yumurtanın sarısını tencereye alarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın Ocaktan alın ve margarini ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın Soğumaya bırakın Milföy hamurlarını küçük kareler halinde keserek üzerlerine bir fırça yardımı ile çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Karamel sos için su ve tozşekeri sos tenceresinde karıştırarak karamelize edin Ayrı bir kapta kremayı ısıtın ve karamelize ettiğiniz şekere ilave edip karıştırın Hazırladığınız karamel sosu soğumaya bırakın 2 adet milföy hamurunun arasına krema sürün, üzerine karamel sosu ilave edin Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Milföy Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Pasta Tarifi



Milföy Pastası Tarifi

Hamuru:
500 gr (4 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
500 gr tuzsuz tereyağı
200 gr (1 su bardağı) buzlu su

Harcı:
1 su bardağı çilek reçeli
250 gr (1 su bardağı) krem şanti

Kaplaması:
125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri
1 çorba kaşığı sıcak su
1 kahve kaşığı vanilya esansı
75 gr (1/2 su bardağı) badem (zarları soyulup, kırılmış)

Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, bıçakla ufak ufak koparılmış parçalar halinde 125 gr (8 çorba kaşığı) yağ ekleyiniz Parmaklarınızla, karışım ekmek içi görünümü alana kadar ufalayıp buzlu suyu katarak, sıkı bir hamur elde ediniz Hamuru açma kıvamına gelecek biçimde yoğurup top yapınız Hamuru yağlı kağıda sarıp, 15 dakika buzdolabında bekletiniz
Kalan yağı iki yağlı kağıdın arasına koyup, tahta kaşığın tersiyle vurarak 2 cm kalmlığında bir dikdörtgen biçimine sokunuz
Hamuru buzdolabından alıp unlanmış bir tezgahta 0,5 cm kalınlığında, dörtgen biçiminde açınız Dövülmüş yağı ortasına koyarak, hamuru üstüne paket biçiminde katlayınız Buzdolabında 10 dakika bekletiniz
Hamuru, kat yeri alta gelecek biçimde hamur tahtasının üstüne koyup, kendinizden dışa doğru dörtgen biçiminde açınız Hamuru üçe katlayıp, kat yeri size dönük olarak yeniden dışa doğru açınız Buzdolabında 15 dakika daha bekletiniz Bu işlemi 2 kez daha tekrar ediniz
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız
Hamuru, keskin bir bıçakla dört parçaya kesiniz
Her parçayı 10 cm eninde, 30 cm boyunda açınız
Fırın tepsisini 1 çorfba kaşığı soğuk suyla ıslatıp, bir yufkayı merdanenin üstünde kaldırarak, tepsinin üstüne yayarak her yanını çatalla deliniz Kalan üç yufkayı yağlı kağıda sararak, buzdolabına koyunuz
Tepsiyi fırına sokup , 10-20 dakika, yufka nar gibi olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, yufkayı yavaşça tel ızgaraya çıkarınız Kalan üç yufkayı da aynı biçimde pişiriniz
Hamurlar soğuyunca, tahta bir tezgaha bir tanesini koyup, üstüne çilek reçelinin üçte birini bıçakla döşeyiniz Reçelin üstüne bir kat krem şantiyi döşeyiniz Kalan 3 hamurun ikisiyle aynı işlemi aynı sırayla tekrarlayıp, son hamuru düzgün kısmı üste gelecek biçimde en üste koyunuz Dört kat hamuru yavaşça bastırıp bir kenara bırakınız
Küçük bir kasede, pudra şekeri, vanilya esansı ve sıcak suyu tahta bir kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz bir kıvama getiriniz Kaplamayı pastanın üstüne döküp, bir bıçakla (bıçağı sık sık sıcak suya batırarak) düzgünleştiriniz Badem kırıklarını üstüne serpip, pastayı dilim dilim keserek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.