![]() |
Milföy Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Pasta TarifiMilföy Pasta Tarifi Malzemeler 4 Adet milföy hamuru 1 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı çilek marmelatı 8 Adet küçük beze 1 Adet kivi Karışık mevsim meyveleri Kreması için : 4 Adet yumurta sarısı Yarım su bardağı tozşeker 2 Çorba kaşığı kakao 3 Çorba kaşığı un 2 Tatlı kaşığı nişasta 1 ![]() 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin 1 Paket bitter çikolata Hazırlanışı · Öncelikle kremayı hazırlayın ![]() · Bunun için yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın ![]() · Kakao, un ve nişastayı katın ![]() · Yavaş yavaş sütü yedirin ![]() · Kısık ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ![]() · Ateşten alınca margarinle karıştırın ![]() · Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın ve soğumaya bırakın ![]() · Dondurulmuş milföy hamurlarını unlanmış aaagahın üzerinde kenarları üst üste gelecek biçimde yan yana dizin ![]() · Buzlar çözülünce merdane yardımı ile açın ![]() · Yaklaşık 28 santim büyüklüğünde bir daire kesin ![]() · Kalan hamurdan da küçük kareler kesin ![]() · Yumurtayı çırpın ![]() · Yuvarlak kestiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisini koyun ![]() · Hamurun kenarlarına kare biçiminde kestiğiniz küçük parçaları dizin ![]() · Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ![]() · Çatalla delikler açın ![]() · Buzdolabında 20 dakika bekletin ![]() · Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin ![]() · Çilek marmelatını kısık ateşte ısıtın ![]() · Hamurun üzerine fırçayla sürün ![]() · Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun ![]() · Pastanın üzerine sıkın ![]() · Kivinin kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin ve pastanın üzerine yerleştirin ![]() · Üzerine dilimlediğiniz mevsim meyvelerinden yayın ![]() · Bezeleri de pastaya yerleştirin ![]() · Buzdolabında 1 saat bekletin ![]() · Dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Milföy Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Pasta TarifiMİLFÖY PASTASI MALZEMELER: -4,5 su bardağı un (yarım bardağı, açma payı ayrılacaktır) -1 büyük paket margarin (orta yumuşaklıkta, 250 gr ![]() -3 çorba kaşığı yoğurt -2 çorba kaşığı limon suyu -Yarım çay kaşığı tuz -Yarım kahve fincanı vanilyalı Pudra şeker (üzeri için) KREMA İÇİN: -1 yumurta -1 su bardağı şeker -3 çorba kaşığı un -2,5 su bardağı süt -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -1/4 küçük paket margarin (30 gr ![]() YAPILIŞI: 1- Un elenir ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Hamur bütün olarak 25- 30 cm ![]() ![]() 3- Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır ![]() ![]() ![]() 4- 3 nolu işlem iki kere daha uygulanır ![]() ![]() 5- Son olarak 3- 4 mm ![]() ![]() ![]() 6- Dört eşit parçaya ayrılıp iki tanesi bir tepsiye konur ![]() ![]() 7- Orta hararetli fırında gevrek olarak pişirilir ![]() ![]() ![]() 8- Kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir ![]() ![]() KREMANIN YAPILIŞI: Bakır bir tencereye, yumurta, şeker, un limon kabuğu rendesi konur ![]() ![]() ![]() ![]() Esenlikler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Milföy Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Pasta TarifiMilföy Pasta Tarifi Malzeme: 4 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 50 gr Bizim Mutfak Un 1 çorba kaşığı Bizim Margarin Sosu İçin : 250 gr toz şeker 50 gr su 600 ml krema Krema için süt, un, tozşeker ve yumurtanın sarısını tencereye alarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Milföy Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Pasta TarifiMilföy Pastası Tarifi Hamuru: 500 gr (4 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 500 gr tuzsuz tereyağı 200 gr (1 su bardağı) buzlu su Harcı: 1 su bardağı çilek reçeli 250 gr (1 su bardağı) krem şanti Kaplaması: 125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri 1 çorba kaşığı sıcak su 1 kahve kaşığı vanilya esansı 75 gr (1/2 su bardağı) badem (zarları soyulup, kırılmış) ![]() Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, bıçakla ufak ufak koparılmış parçalar halinde 125 gr (8 çorba kaşığı) yağ ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağı iki yağlı kağıdın arasına koyup, tahta kaşığın tersiyle vurarak 2 cm kalmlığında bir dikdörtgen biçimine sokunuz ![]() Hamuru buzdolabından alıp unlanmış bir tezgahta 0,5 cm kalınlığında, dörtgen biçiminde açınız ![]() ![]() ![]() Hamuru, kat yeri alta gelecek biçimde hamur tahtasının üstüne koyup, kendinizden dışa doğru dörtgen biçiminde açınız ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız ![]() Hamuru, keskin bir bıçakla dört parçaya kesiniz ![]() Her parçayı 10 cm eninde, 30 cm boyunda açınız ![]() Fırın tepsisini 1 çorfba kaşığı soğuk suyla ıslatıp, bir yufkayı merdanenin üstünde kaldırarak, tepsinin üstüne yayarak her yanını çatalla deliniz ![]() ![]() Tepsiyi fırına sokup , 10-20 dakika, yufka nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Hamurlar soğuyunca, tahta bir tezgaha bir tanesini koyup, üstüne çilek reçelinin üçte birini bıçakla döşeyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede, pudra şekeri, vanilya esansı ve sıcak suyu tahta bir kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz bir kıvama getiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|