Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta Şerbetli Kek Tarifi
Kağıtta Şerbetli Kek Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Şurubu için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/4 limonun suyu
Üzerine:
1/2 paket kakaolu puding
Unun ortasını havuz gibi açalım Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritilip kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek, yoğuralım Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp, şeker serpelim Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım Tepsiye dizerek, oda sıcaklığında yarım saat bekletelim 110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım Şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip, ters yüz ederek, birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazan tarifte olduğu gibi hazırlayalım Kakaolu pudingi hazırladığımız basit şambaba tatlısının üzerine dökelim Dilerseniz Antep fıstığıyla süsleyip, servis yapın
|