![]() |
Portakallı Mus Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Mus TarifiPortakallı Mus 1 portakalın suyu 1 portakalın kabuğunun rendesi 1 su bardağı şeker 1 paket toz krem şanti 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı çekilmiş fındık Portakal kabuğu, suyu ve şeker bir tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Mus Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Mus Tarifipaylaşım için çok teşekkürler serkan ağabey |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Mus Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Mus TarifiPortakallı Mus Tarifi 6 kesme şeker 2 portakal (sert ve parlak kabuklu) 1+1/4 su bardağı taze portakal suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema 15 gr (3 yaprak jelatin) (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş) 2 yumurtanın akı Buzdolabınızı en soğuk derecesine getiriniz ![]() ![]() ![]() Kesme şekerleri ve portakal suyunu küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte sık sık karıştırarak şekerler eriyene kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, krema ve eritilmiş jelatini ekleyiniz ![]() ![]() Bu arada yumurta aklarını küçük bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Portakallı musu buzluktan çıkarıp orta boy bir kaseye boşaltarak yumurta teli ile çırpıp, karışımı yenidenkaşıkla tepsiye boşaltıp 4 saat buzlukta dinlendiriniz ![]() ![]() Not: Servis edilmeden önce buzdolabından çıkarılıp, tek kişilik servis bardaklarında tek başına ya da yanında meyve salatası ya da krem şantiyiyle servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|