Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keki, pekmezli, sünger, tarifi

Pekmezli Sünger Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Sünger Keki Tarifi



1 tatlı kaşığı tereyağı

180 gr (1+1/2 su bardağı) un

6 yumurtanın sarısı

6 yumurtanın akı

125 gr (12 su bardağı) şeker

3/4 su bardağı pekmez

2-3 çorba kaşığı süt

1 kahve kaşığı tuz

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız

20 santimlik yuvarlak bir pasta kalıbını 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız Bir çorba kaşığı unla, kalıbı çevire çevire iyice unlayınız Fazla ununu silkeleyip, kalıbı bir kenara bırakınız

Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kasede yumurta sarıları ile şekeri telle yada elektrikli çırpıcıyla dövünüz Kaseyi yarısına kadar kaynar su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz Tencereyi ağır ateşe oturtup, kasedeki karışımı sürekli çırparak, telle kaldırıldığında şeritler halinde dökülecek biçimde koyulaşana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, kaseyi tencereden çıkarınız Yavaş yavaş pekmezin yarısını ekleyip, iyice karıştırınız Kalan unu karışımın içine eleyip, tahta bir kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz

Bulamaca 2 çorba kaşığı süt karıştırınız (Bulamaç damlayacak kıvama gelmediyse 1 çorba kaşığı daha süt ekleyiniz)

Orta boy bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz Tuzu ekleyip biraz daha kabartınız Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını, un ve pekmez karışına yavaşça katınız

Hazırladığınız kalıba karışımı kaşıkla boşaltıp, bir bıçağın sırtıyla düzeltiniz

Kalıbı fırının orta katına sürüp 40-45 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz

Küçük bir tencereye kalan pekmezi katınız Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız

Kek kalıbını fırından alıp, 5 dakika soğumasını bekleyiniz Keki tel ızgara üstüne çıkarıp, bir şişle 2,5 santim aralıklarla ve tabana 2,5 santim yaklaşan derinlikte delikler açınız

Pekmezden 2 çorba kaşığı ayırıp, kalanı kekin üstüne boşaltınız Ayırdığınız 2 çorba kaşığı pekmezi bir bıçağın sırtıyla kekin üstüne sürünüz Keki bir servis tabağına yerleştirip hemen ya da tamamen soğuduktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.